Starp «Grammy» laureātiem arī latviešu izcelsmes basbaritons Pauls Berkolds

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starp šī gada „Grammy” balvas laureātiem ir arī latviešu izcelsmes amerikāņu basbaritons Pauls Berkolds, kurš piedalījies kā vokālists albuma "Plectra&Percussion Dances" ierakstā.

Pauls Berkolds ir viens no vokālistiem, kurš iedziedājis vokālo partiju pirmo reizi pilnībā ierakstītajā komponista un ģitārista Harija Parča trīsdaļīgajā skaņdarbā „Plectra&Percussion Dances”. Šī cikla ieraksts albumā „Plectra&Percussion Dances” izpelnījās „Grammy” balvu kategorijā „Best Classical Compendium”.

Pauls Berkolds dzimis un audzis Sietlā, ASV, skolojies Vašingtonas Valsts universitātes mūzikas fakultātē un beidzis dziedāšanas klasi. Maģistra un doktora grādu viņš ieguvis Dienvidkalifornijas Universitātē. Operas mākslas specifiku apguvis Sietlas, Santafē un Hjustonas jauno mākslinieku sagatavošanas kursos, kā arī „Libera Universita di Musica” Romā. 

Mūziķis sniedzis koncertus ASV, Kanādā, Austrālijā, Vācijā, Taivānā, Čehijā un Anglijā, kā arī Latvijā. Kā solists Berkolds piedalijies vairākos latviešu dziesmu svētkos ASV, Kanadā, Vācijā un Austrālijā. Pēdējos gados viņš ir darbojies jaunās mūzikas laukā un pirmatskaņojis dažādus mūsdienu latviešu un cittautu komponistu darbus. 

Berkolds ir vokālās katedras vadītājs Kalifornijas Mākslas un mūzikas institūtā un Kalifornijas jauno mākslinieku vasaras kursu pedagogs. 

Berkolds nesen saņēmis Fulbraita stipendiju Amerikas vokālās mūzikas kursam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Mūziķis plāno viesoties Latvijā šī gada pavasarī.

Kā iepriekš jau vēstīts, ASV pilsētā Losandželosā 8.februāra vakarā notika 57. ikgadējā "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonija, kurā četras balvas saņēma britu soulmūzikas dziedātājs Sems Smits.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti