Starp «Echo Klassik» laureātiem - Aurēlija Šimkus, Vineta Sareika un «Kremerata Baltica»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starp šīgada Vācijas mūzikas balvas "Echo Klassik" laureātiem ir pianiste Aurēlija Šimkus, vijolniece Vineta Sareika un "Kremerata Baltica", liecina balvas mājas lapā publiskotā informācija.

Pianiste Aurēlija Šimkus izpelnījusies prestižo balvu pianistu debijas kategorijā par vācu firmā "RS Produktion" izdoto otro soloalbumu "BACH. Ich Ruf zu dir".

"Kremerata Baltica" kļuvusi par balvas laureāti kategorijā "Koncerta ieraksts" (20. un 21.gadsimta mūzika) par Šostakoviča klavierkoncerta ierakstu kopā ar pianisti Annu Viņņicku.

Savukārt Vineta Sareika ieguvusi "Echo Klassik" balvu kopā ar kvartetu "Artemis" kategorijā "Kamermūzikas ieraksts" (19.gadsimta mūzika, stīgu instrumenti) par Brāmsa stīgu kvartetu ierakstu (Brahms: Streichquartette 1 & 3).

Atzinību "Echo Klassik" balvas izskatā izpelnījusies arī Pētera Vaska mūzika, proti, izcilās čellistes Solas Gabetas ieraksts "Vasks: Presence" (Klātbūtne). Balva mūziķei piešķirta kategorijā "Instrumentālists" (čells).

Balvu pasniegšanas ceremonija un laureātu koncerts notiks 9.oktobrī Berlīnē.

Iepriekš "Echo Klassik" balvu saņēmusi Elīna Garanča (trīs reizes), Baiba Skride, Lauma Skride, Iveta Apkalna, Vineta Sareika, Mariss Jansons (septiņas reizes), Andris Nelsons, Gidons Krēmers, Uģis Prauliņš u.c. mūziķi. Kopumā Latvijas mūziķiem pēc wikipedia.org ziņām "Echo Klassik" balva piešķirta 26 reizes.

"Echo Klassik" ir viena no prestižākajām un prominentākajām mūzikas balvām pasaulē. Šogad tā tiks pasniegta jau 23. reizi. Balvu ieguvējus izraugās prominentu industrijas ekspertu žūrija.

Citu svarīgāko "Echo Klassik" mērķu vidū līdzās atzinībai par izcilākajiem ierakstiem ir vēlme izmantot prestižo apbalvojumu, lai sekmētu jaunos talantus un nestu klasiskās mūzikas valdzinājumu un dažādību plašākai auditorijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti