Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar kontrtenoru Sergeju Jēgeru un producentu Niku Volmāru

Intervija ar ģitāristu Luku Strikanjoli

Spīķeros muzicēs ģitāras virtuozs Luka Strikanjoli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Spīķeru koncertzālē 29.novembrī plkst. 19 koncertu sniegs ģitāras virtuozs Luka Strikanjoli. Kopā ar Strikanjoli uzstāsies Mega Feifere.

Luka Strikanjoli ir dzimis 1991. gadā Varēzē, Itālijas ziemeļos. Jau kopš bērnības izrādīdams stipru vēlmi spēlēt ģitāru, viņš 10 gadu vecumā skolojās privātstundās. Vēlāk Luku aizvien vairāk sāka piesaistīt ģitārspēles netradicionālās tehnikas, viņš daudz eksperimentēja ar instrumentu, izmēģinot to saspēlē ar citiem. Luka Strikanjoli ātri guva panākumus un tika pamanīts. Viņš uzvarēja dažādos jauno talantu šovos, bet 22 gadu vecumā kļuva par vienu no pirmajiem jaunajiem Itālijas ģitāristiem, kuram pievērsa uzmanību pazīstamais amerikāņu ģitāru zīmols "CandyCat Records".

Īsts izrāviens notika 2015. gada februārī, kad Luka laida klajā savu versiju populārajam "AC/DC" hītam "Thunderstruck". Mēneša laikā skaņdarba skatījumu skaits "Youtube" sasniedza 2,5 miljonus, bet "Facebook" - četrus miljonus. Pasaule jauno ģitāristu burtiski apbēra ar piedāvājumiem.

 

Tā paša gada septembrī Luka devās pirmajā koncerttūrē pa Lielbritāniju un kļuva par visvairāk apspriesto ģitāristu vispasaules ģitārspēles forumā "London Acoustic Guitar Show 2015". Viņš saņēma aicinājumu uz otro tūri 2016. gada janvārī.

2015. gada oktobrī "CandyRat rec." iznāca Lukas Strikanjoli pirmais albums, kas nekavējoties izplatījās lielās tirāžās pa visu pasauli.

Luka apbur publiku ne vien ar spožo spēles tehniku, bet arī jauna itālieša šarmu, katru kustību, noti, vārdu vai smaidu pārvēršot neaizmirstamā šovā. Viņš ir vienīgais pasaulē, kurš spēj spēlēt vienlaikus uz divām, trim un piecām ģitārām. Luka ģitārspēlē izmanto pat kājas, ko leģendārais Stenlijs Džordans komentējis šādi: "Luka fingerstyle žanru ir paplašinājis līdz fingerfootstyle."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti