Sovvaļnīks kopā ar dēlu iedziedājis jaunu dziesmu «Kalado»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sovvaļnīks Ziemassvētku laikā pabeidzis vēl vienu dziesmu ar Latvijā pazīstamās dzejnieces Annas Rancānes un latgaliešu tautasdziesmas vārdiem. Dziesmas ierakstā piedalījies arī Sovvoļnīka dēls.

Sovvaļnīks. Kalado
00:00 / 05:29
Lejuplādēt

Jaunā rokdziesma „Kalado” ir babeņu (vecmammu – latviešu literārajā valodā) dzīvesziņā balstīts stāsts par vērtībām, kas izjūtamas ar sirdi, jo skaļi izteiktas var zaudēt savu nozīmi. Dziesma stāsta arī par savas identitātes saglabāšanu un nepazaudēšanu, pārvarot tumsu, pat ja uz mirkli ir zaudēta ticība un cerība, kā arī par cilvēcisko tuvību gada vistumšākajā laikā. To, cik būtiski būt kopā ne tikai svētkos, atklāj arī dziesmas refrēns kalado, kam piemīt sasaukšanas un apvienošanas funkcija.

Dziesma ir ierakstīta sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem skaņu režisoriem Gintu Lundbergu un Gintu Stankeviču. Ierakstā piedalās Sovvaļnīka grupas biedri – Māris Lovniks (ģitāra), Artūrs Meļnikovs (bass) un Vadims Meļuščenkovs (bungas).

Iepriekšējais Sovvaļnīka albums „Bolts susātivs” bija veltīts pazīstamam latgaliešu un latviešu dzejniekam Antonam Kūkojam un iznāca 2010. gada nogalē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti