Šovu «Radīti mūzikai» pamet pirmais dalībnieks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

8.marta vakarā Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā izskanēja otrais akadēmiskās mūzikas konkursa "Radīti mūzikai" koncerts, kurā astoņi dalībnieki izpildīja "Zelta klasikas" skaņdarbus. Pēc koncerta, apkopojot žūrijas vērtējumu, skatītāju balsojuma rezultātus un pirmā koncerta rezultātus, konkursu pameta akordeoniste Anna Marija Ivana.

Otrajam koncertam dalībnieki paši izvēlējās skaņdarbus, kas viņu izpratnē ir "Zelta klasika". Tika izpildīti gan latviešu, gan ārvalstu komponistu labi pazīstami un publikas iemīļoti skaņdarbi. Koncerta izskaņā pirmajai konkurss bija jāpamet deviņpadsmitgadīgajai akordeonistei Annai Marijai Ivanai.

Dalībnieku uzstāšanos un meistarību vērtēja ne tikai skatītāji, bet arī profesionāla žūrija: muzikoloģe un Latvijas Radio 3 - "Klasika" direktore Gunda Vaivode, diriģents, Vidzemes kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs Andris Veismanis un komponists Jānis Lūsēns.

Raidījumā skatītājiem tika dota iespēja ielūkoties arī muzikālajā eksperimentā. Dalībniekiem bija jāiejūtas ielu muzikantu lomā un jāmuzicē lielveikalā, ar savu izpildījumu un personisko šarmu piesaistot garāmgājēju uzmanību. Kā jaunajiem virtuoziem gāja, vērtēja Latvijas rokenrola speciālists Ivars Pētersons, kurš pats ir iepazinis Vācijas ielu mūzikas kultūru.

Trešajā konkursa kārtā, kas LTV1 būs skatāma svētdien, 15.martā plkst. 18.50, septiņi dalībnieki tiešraides laikā pirmo reizi satiksies ar kādu zināmu klasiskās mūzikas zvaigzni, solistu vai izpildītāju un apvienosies unikālā, pāris minūšu laikā tapušā priekšnesumā žūrijas, publikas un skatītāju acu priekšā. Pirms uzstāšanās dalībniekiem nebūs zināmi viņu skatuves partneri un iespēja izmēģināt priekšnesumu. Dalībnieki zinās tikai savu iepriekš sagatavoto priekšnesuma daļu.

Trešā raidījuma eksperiments būs fotosesija, kas atklās, cik atraktīvi spēj sevi pasniegt jaunie virtuozi, atrodoties kameras priekšā.

Raidījuma beigās vēl vienam dalībniekam būs jāpamet konkurss un cīņa par galveno balvu - stipendiju 1000 eiro vērtībā sava izvēlētā muzikālā mērķa sasniegšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti