Rīta Panorāma

"Rīgas satiksmes" pagaidu vadītājs Anrijs Matīss nolēmis pamest amatu

Rīta Panorāma

Intervija ar Ēriku Kalnmeieru par EST lēmumu I. Rimšēviča lietā

Intervija ar Guntaru Ķirsi par Lielo mūzikas balvu 2018

Šovakar pasniegs «Lielo mūzikas balvu 2018»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Klāt lielā diena Latvijas mūzikai – otrdienas vakarā Nacionālajā operā notiks "Lielās mūzikas balvas 2018" pasniegšanas ceremonija. Balva, ko piešķir par izciliem sasniegumiem, tiek dēvēta par augstāko valsts apbalvojumu mūzikā, un šogad tā tiks pasniegta 26. reizi. Tiešraidē balvas ceremoniju varēs klausīties Latvijas Radio 3 “Klasika” un skatīties RePlay.lv un LSM.lv, bet 22.05 to demonstrēs arī Latvijas Televīzija.

Kā sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” uzsvēra aģentūras “Latvijas Koncerti” direktors Guntars Ķirsis, par 2018. gadu ir jārunā īpaši, jo tajā bijis tik daudz mūzikas notikumu un kultūras dzīve bijusi tik ārkārtīgi piesātināta, ka nevar runāt par regulāru un parastu gadu.

“Ārkārtīgi liels skaits un ārkārtīgi vērtīgi projekti ar tālejošu nozīmi,” komentēja Ķirsis.  

“Tāpat kā allaž, ir astoņas kategorijas, un viena no tām ir par mūža ieguldījumu, bet pārējās septiņās – pa trim nominantiem uz katru kategoriju,” teica Ķirsis.

“Vienmēr ir disputs par to, vai varētu un vajadzētu paplašināt balvu skaitu, jo “Latvijas Koncerti” vien katru gadu rīko vidēji 400 dažādus notikumus un koncertus, un kur nu vēl visi pārējie. Skaits ir ļoti liels, tāpēc arī šī balva ir augstu vērtējama – no tik daudzveidīga notikumu klāsta tieši astoņi tiek pie balvas,” viņš uzsvēra.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Īpaši Ķirsis akcentēja mūziķes, kuras izvirzītas kategorijā “Gada jaunais mākslinieks” - čellisti Margaritu Balanas, klarnetisti Annu Gāgani un klavesīniste Gertrudu Jerjomenko. Viņš arī norādīja, ka šīs mūziķes būs vienīgās no nominantiem, kas šogad arī uzstāsies ceremonijā. Tāpat, runājot par ceremoniju, Ķirsis atklāja, ka šogad balvas uzvarētājiem pasniegs mūziķi, kas šo balvu jau ieguvuši kādā no iepriekšējiem gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti