Kultūras ziņas

"Kremerata Baltica" koncertē Briselē

Kultūras ziņas

Dzejnieces Liānas Langas jubileja

"Jautrā atraitne" atgriežas Latvijā

Sonora Vaice: Skatītāji teica - jā, operetei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nu jau 110 gadus uz pasaules skatuvēm ar lieliem panākumiem dzīvo par operešu karalieni dēvētā Franča Lehāra radītā skaistu melodiju un mīlas pārpratumu pilnā “Jautrā atraitne”. Daiļās un bagātās atraitnes Hannas Glavarī lomas atveidotāja Sonora Vaice pēc operetes pirmizrādes atzīst, ka no skatītājiem jutusi atbalstu operetes teātra pastāvēšanai Latvijā. 

Šogad Rīgas Muzikālais teātris būtu svinējis 70. jubileju, bet jau 20 gadu šī teātra vairs nav. Tomēr 1. martā kultūras pils “Ziemeļblāzma” pārpildītā zāle liecināja, ka operetes šarms ir aktuāls arī 21. gadsimtā – pirmizrādi piedzīvoja Franča Lehāra populārās operetes “Jautrā atraitne” jauns iestudējums. 

"Ja ar opereti, šo dzirkstošo žanru mums izdevies iepriecināt klausītāju, tad darbs nav bijis veltīgs, ko vēl vairāk var vēlēties," uzskata režisors Jānis Kaijaks.

 "Tās vērtības, kas ir šajā žanrā - tā ir klasika," uzsver diriģents Guntars Bernāts. "Tā kā esam bez savas mājvietas, bez trupas un orķestra, tad diriģenta atbildība ir īpaša.Šajā mūzikā galvenais radīt pacilātu gaisotni, jo arī tas mūsu laikā cilvēkiem ir nepieciešams."

 Par aizrautīgām dejām un izkoptu solistu iznesību rūpējies horeogrāfs Alberts Kivlenieks un tērpiem – Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, bet lai izrāde vispār taptu  - tas Operetes fonda vadītājas darba rezultāts.

"Man vislielākais gandarījums par visu mūsu entuziasmu un ieguldīto darbu," norāda Operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska. "Tas ir atkal solis tuvāk mūsu mērķim, ka Operetei Rīgā jābūt."

"Tas ir jauks mūzikas žanrs. Domāju, ka šī operete ir jau solis uz priekšu. Skatītāju zāle, teica – "jā, operetei jābūt"," saka Sonora Vaice, un skatītāji šo dīvas apgalvojumu apstiprina.

Kā vēstīts, Lehāra operetes "Jautrā atraitne" pirmizrāde kultūras pilī "Ziemeļblāzma" Rīgā notika 1.martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti