Šonedēļ Rīgu pieskandinās festivāls «Rīgas ritmi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 2. līdz 5.jūlijam daudzviet Rīgā norisināsies festivāls "Rīgas ritmi".

"Rīgas ritmu" koncerti šogad notiks Rīgas Kongresu namā, atpūtas parkā "Egle", Daugavas koncertzālē, Latvijas Radio 1.studijā un džeza klubā "Hamlets". Paralēli koncertiem jau tradicionāli Latvijas Radio 1.studijā notiks mūziķu meistarklases.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks trešdien, 2.jūlija, plkst. 17 Stacijas laukumā uz "Origo Summer Stage" skatuves. Koncertā uzstāsies "Riga Jazz Quartet", Rūta Dūduma un konkursa "Riga Jazz Stage 2014" "Grand Prix" ieguvēja Kristīne Prauliņa.

Festivāla laikā 3., 4. un 5.jūlijā plkst. 22 Daugavas koncertzālē norisināsies "Olainfarm Jazz Nights", bet no 3. līdz 5.jūlijam ar koncertiem Rīgas Kongresu namā uzstāsies Latvijā vēl neredzēti un nedzirdēti izpildītāji.

Neiztrūkstošas būs arī "Rīgas ritmu" meistarklases, kas norisināsies Latvijas Radio 1.studijā. Šogad tiek turpināts arī festivāla "Rīgas ritmi Showcase" projekts. Koncertus apmeklēs mūzikas eksperti no Polijas, Vācijas un Lielbritānijas, lai iepazītos ar festivāla norisi, kā arī gūtu ieskatu Latvijas mākslinieku priekšnesumos. "Rīgas ritmi" piedāvā arī vairākus bezmaksas koncertus brīvdabas atpūtas parkā "Egle"

Festivāla izskaņā 5.jūlijā plkst. Rīgas Kongresu namā kopā ar Latvijas Radio bigbendu koncertēs pasaulslavenais trompetists un komponists, sešu "Grammy" balvu ieguvējs Rendijs Brekers. Koncertprogrammā skanēs plaši pazīstami džeza skaņdarbi, kā arī aranžētāja un komponista Vince Mendoza veidoti džeza standarti īpaši Brekeram un izpildīšanai kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

Savukārt atpūtas parkā "Egle" 5.jūlijā plkst. 20 koncertēs  pianiste un vokāliste Sūzana Savofa. Dziedātāja uzstāsies trio sastāvā kopā ar Jorgu Haberlu (bungas) un Kristiānu Vendu (bass).

5.jūlijā plkst. 22 Daugavas koncertzālē uzstāsies jaunā un daudzsološā pianiste un producente Reičela Klaudio no Austrālijas. Dziedātājas balsij piemīt daudzveidība, kas aizrauj ne tikai "soulful" un hip-hop, bet arī elektroniskās un džeza mūzikas cienītājus.

"Rīgas ritmu" programma skatāma festivāla mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti