Šogad Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivālu atklās «Sinfonietta Rīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 29.jūlija līdz 7.augustam Salacgrīvā notiks jau septītais Starptautiskais Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāls, kuru atklās kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” kopā ar izcilo krievu vijolnieku Alekseju Lundinu, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāla organizētājs ir Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivāla fonds, kura dibinātājs ir festivāla idejas autors, “Virtuozi Moskvi” un “Mocart Kvartet” pirmā vijole, izcilais krievu vijolnieks un pedagogs Aleksejs Lundins.

Festivāla laikā no 29.jūlija līdz 7.augustam labākajiem Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem būs iespēja apgūt mūzikas meistarības noslēpumus meistarklasēs pie izciliem pedagogiem – vijolniekiem - Alekseja Lundina (Krievija), Annas Kandinskajas (Austrija), klavieres - Vsevoloda Dvorkina (Itālija) un Mariannas Aivazovas Livahinau (Spānija) un čellu pie Ivara Bezprozvanova (Latvija).

Klasiskās mūzikas festivāls ir kļuvis par jauku ikgadēju tradīciju, kura pulcē Salacgrīvā ievērojamas Eiropas, Krievijas un Latvijas klasiskās mūzikas zvaigznes.

Šogad VII Starptautisko Salacgrīvas klasiskās mūzikas festivālu 30.jūlijā ar krāšņu un skanīgu koncertu  atklās kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” kopā ar izcilo krievu vijolnieku Alekseju Lundinu, pie diriģenta pults stāsies Maskavas Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko Mūzikas teātra mākslinieciskais vadītājs Fēlikss Korobovs.

31.jūlijā Lielsalacas evaņģēliski luteriskajā baznīcā būs Larisas Bulavas ērģeļmūzikas koncerts, bet 4.augustā Salacgrīvas kultūras namā koncertēs “Sinfontetta Rīga” pūtēju kvintets un lietuviešu saksofonists Arvīds Kazlausks.

5.augustā notiks festivāla meistarklašu pedagogu koncerts Ainažu kultūras namā.

Sestdien, 6.augustā, meistarklašu pedagogu lielo koncertu varēs skatīties un klausīties Salacgrīvas kultūras namā.

Svētdiena, 7.augusts, ir festivāla izskaņa, kad dienā būs iespēja apmeklēt festivāla meistarklašu audzēkņu koncertu, bet vakarā noslēguma jeb galā koncertā Salacgrīvas pilskalnā baudīt klasisko mūziku kopā ar solisti Natāliju Petrožickaju, vijolniekiem Alekseju Lundinu, Evu Binderi un  Annu Kandinski, pianistiem Vsevolodu Dvorkinu, Mariannu Aivazovu-Livathinau, Antoņinu Kadobnovu, saksofonistu Kārli Vanagu, flautisti Ilonu Meiju un čellistiem Kristīni Blaumani un  Ivaru Bezprozvanovu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti