Šogad «Austrasdienās» izskanēs pieci koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ik gadu martā dziesminiece Austra Pumpure un austrasbērni aicina uz dziesminieku koncertiem, kas vienoti nosaukumā "Austrasdienas". "Austrasdienās 2015" izskanēs pieci koncerti - trīs Liepājā un divi Rīgā.

Šogad Liepājā notiks trīs koncerti. Sestdien, 7.martā, plkst. 14 bērnu un jauniešu centrā "Vaduguns" koncertā "Noausim kājas, atpīsim sirdis..." skanēs Imanta Kalniņa un austrasbērnu dziesmas, savukārt vakarā plkst. 19 kafejnīcā "Kursas putni" koncertēs koklētājs Andris Mičulis un notiks austrasbērnu lielā sadziedāšanās. Svētdien, 8.martā plkst. 13 folkloras centrā "Namīns" tradicionāli norisināsies koncerts "Mana tautasdziesma".

Kad Liepājā "Austrasdienas" būs izskanējušas, Austra Pumpure un austrasbērni ar diviem koncertiem viesosies Rīgā. Sestdien, 14.martā, plkst. 17 notiks koncerts Anglikāņu baznīcā, bet svētdien, 15.martā, plkst. 13 - sadziedāšanās koncerts "Mana tautasdziesma" koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga".

Austra Pumpure ir dziesminiece ar kurzemnieces staltumu, kura ap sevi pulcina dažādu paaudžu austrasbērnus un domubiedrus mūzikā, dzejā un dzīves uztverē. Viņa tiek dēvēta par leģendāru dziesminieci un arīdzan par dziesminieku kustības aizsācēju Latvijā, kura saņēmusi godpilnus rakstus, titulus un balvas.

Austra Pumpure marta sākumā svin savu vārda dienu, kas arī ir iemesls pulcināt austrasbērnus. Gan Imanta Kalniņa un austrasbērnu dziesmās, gan arī tautasdziesmās Austra Pumpure aicina ieklausīties un caur dziesmām aizdomāties par būtisko.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti