Festivāla «Rīga Jūrmala» koncerts ar pianisma zvaigzni Juidzju Vanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgā un Jūrmalā līdz 1. septembrim tiek aizvadīts festivāls “Rīga Jūrmala”. Tā ietvaros 25. augustā Dzintaru koncertzālē notiek Izraēlas filharmoniskā orķestra koncerts, ko diriģēs leģendārais Zubins Meta. Pie klavierēm sēdīsies mūsdienu pianisma zvaigzne Juidzja Vana. Piedāvājam koncertu Latvijas teritorijā skatīties tiešraidē plkst.19 vietnē Replay.lv. Koncerts atliktajā tiešraidē bija skatāms no plkst. 22.35 LTV1.

Tradīcijām bagātā Izraēlas filharmoniskā orķestra, diriģēšanas meistara Zubina Metas un mūsdienu pianisma neparastākās zvaigznes sastapšanās Jūrmalā sola intreresantu un unikālu muzikālu piedzīvojumu. Juidzjas Vanas spēlei raksturīgs tehnisks vieglums un nevaldāms spēks, secinājis laikraksts “Financial Times”. Juidzja Vana ir unikāla ar apbrīnojamu tehnisko spēles prasmi, kas ļauj viņai ar augstu emocionālo iesaisti interpretēt vissarežģītākos skaņdarbus. Zubins Meta kopā ar Izraēlas filharmonisko orķestri diriģējis tūkstošiem koncertu kopš 1969. gada.

Koncertā izskanēs viens no visbiežāk atskaņotajiem Sergeja Rahmaņinova opusiem – Trešais klavierkoncerts, ko pamatoti dēvē par vienu no grūtākajiem klavierkoncertiem, kas no izpildītāja prasa nevainojamu tehniku un muzikalitāti. Skanēs arī Hektora Berlioza “Fantastiskā simfonija” Domažorā op. 14., kas pāršķēla mūzikas vēsturi “pirms” un “pēc” posmos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti