Rīta Panorāma

Zirga gada loma Latvijas vēsturē

Rīta Panorāma

Vai iespējams risinājums Ukrainā notiekošajā?

Sinfonietta Rīga un kokles spēles meistare Laima Jansone.

Šnē: Koncertā kopā ar Laimu Jansoni aizpildīsim baltos laukumus mūzikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Mēs aizpildām mūzikā baltos laukumus, jo orķestris ir atvērts un brīvs dažādas mūzikas izpildījumam," par „Sinfonietta Rīga” un Laimas Jansones koncertu , kurā skanēs dažādu zemju tautas mūzika, raidījumam „Rīta Panorāma” saka diriģents Normunds Šnē.

Koncerts „„Sonfonietta Rīga” un Laima Jansone” notiks Lielajā ģildē 31.janvārī.

Ķēdes žvadzēšana, bungu rībināšana, kāju piesitieni, izpildot dažādu tautu etniskajās tradīcijās radīto mūziku, arī pašiem orķestrantiem rada jautrību.

„Kopīgs muzicēšanas process ar jebkuru cilvēku ir citādāks un krāsas, kas atklājas, nekad neatkārtojas,” norāda Šnē. „Protams, jo spilgtāki šie mākslinieki, jo viņu idejas neparastākas un varbūt tiešām pirmreizējas. Tās ļauj mūsu ausīm atvērties un prātam sajūsmināties par to.”

Koncertā savu oriģinālmūziku – simfonisko poēmu koklei, dziedātājai, dejotājam un kamerorķestrim piedāvās arī izcilā kokles spēles meistare Laima Jansone.

Viņa spējīga aizskart mūsu dvēseli. Tas nozīmē, ka ir šī gadsimtiem cauri saglabātā aktualitāte un pievienotā mākslinieciskā vērtība, kas ļauj arī šīsdienas pilnīgi trakā gadsimta laikā saklausīt un sajust šo saiti ar pagātni,” – tā par kokles mūziku saka Šnē.

Etnisko tradīciju garā ieturēto vakaru kuplinās karēļu, sāmu un rumāņu intonācijas, ko varēsim salīdzināt ar mūsu pašu tautas mūzikas krāsām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti