Šnē: Baroka mūzika ir «Sinfonietta Rīga» mīlestība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Baroka mūzika ir orķestra „Sinfonietta Rīga” mīlestība, pirms Mazajā Ģildē šovakar gaidāmā Senās mūzikas festivāla koncerta intervijā Latvijas Radio atzīst orķestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents Normunds Šnē.

Koncertā „Franču baroka meistardarbi" orķestra „Sinfonietta Rīga" baroka ansamblis piedāvās jaunu programmu, kura pilnībā veltīta franču baroka mūzikai. Skanēs Fransuā Kuperēna, Žozefa Bodēna de Buāmortjē un Elizabetes Žakē Delagēras kompozīcijas.

Katrs, kas seko līdzi "Sinfoniettas" darbībai, ir droši vien pamanījis, cik plašs ir mūsu spektrs. Baroka mūzika nav izņēmums. Tā ir mūsu mīlestība. Var teikt, ka tā ir vesela līnija, kas iet paralēli mūsu sezonas lielajiem darbiem,” intervijā stāsta Šnē.

Tāpat Šnē norāda, ka Senās mūzikas festivāls ir jauka iespēja kāpt uz skatuves un spēlēt dažādos sastāvos, ne tikai ar orķestri, bet arī ar mazākiem ansambļiem.

Orķestra „Sinfonietta Rīga" baroka ansamblī koncertā spēlēs orķestra mākslinieciskais vadītājs un obojists Normunds Šnē, fagotu grupas koncertmeistars Jānis Semjonovs, otro vijoļu grupas vadone Agnese Kanniņa-Liepiņa, galvenais kontrabasists Jānis Stafeckis un viesis – igauņu klavesīnspēles virtuozs Reinuts Teps.

Kā iepriekš jau vēstīts, 19.Starptautiskais Senās mūzikas festivāls Rīgā šogad kopumā piedāvā četrus koncertus, bet sestdien paredzēta festivāla Rundāles diena.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti