Kultūras ziņas

Tiešsaistes filmu festivāls

Kultūras ziņas

JRT ēkas būvlaukumā joprojām dīkstāve

Saulkrastu džeza festivāls

Smidzinošo lietu droši uzvar džezs. Saulkrastos turpinās džeza festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Otrdien, 16. jūlijā, smidzinošajā lietus čaboņā droši uzvarēja džezs un viesu aizrautīgā muzicēšana, piesaistot gana daudz šīs mūzikas cienītāju. Šajā vakarā uz skatuves viena otru nomainīja grupas no ASV, Ungārijas un Latvijas.

Koncertu iesāka lieliska mūziķu grupa no Nebraskas universitātes “UNO Jazz Combo”, kuras dalībnieki visi ir skolojušies arī klasiskajā mūzikā. Kas viņus aizrauj džeza mūzikā?

“Mani aizrauj spontānums, improvizācija, klausoties un izjūtot vienam otru, radīt mūziku izpildīšanas brīdī. Man patīk būt atvērtam un interaktīvam un būt drosmīgam. Tā ir atbrīvojoša un aizraujoša sajūta. Tāpēc šī mūzika patīk tik daudziem,” norāda jaunais ģitārists Džeikobs Filipss.

Savukārt ungāru mūziķu grupas profesionālā meistarība koncertā bija patiesi aizraujoša. Un kopā ar viņiem šajā vakarā uzstājās pieredzējušais meistars ar skatuves vārdu Viniks.

“Man džezs ir valoda, kurā izstāstīt visu, ko esi pieredzējis dzīvē. Šī valoda ir jāiemācās, to vienmēr saku arī jaunajiem. Lai to, ko jūti, vari mūzikā izstāstīt, cik vien labi proti,” saka Viniks, tomēr džezs nav visa viņa dzīve. “Es klausos arī deju mūziku un  varu pie tās uzdejot. Mans kolēģis klausās skaistas melodijas, jo ir iemīlējies meitenē. Mūzika ir mūsu krāsu palete, it kā mēs būtu gleznotāji.”

Skatītāju priekiem nebija gala, kad viņš aicināja uz skatuves viņam pievienoties dažas drosminieces.

Daudzu gaidīta bija mūsu mūziķu uzstāšanās, kurā grupa “Very Cool People” apvienojusies īpašā projektā ar Edavārdiem, ansi un dziedātāju Kristīni Prauliņu.

“Latvija ir ļoti laba zeme, no kuras izaug šī žanra mūziķi, pateicoties Saulkrastu džeza festivālam,” saka grupas “Very Cool People” ģitārists Elvijs Grafcovs, atceroties bērnību, kad kā mazs puika apmeklējis “Saulkrasti Jazz” meistarklases.

Jau vēstīts, ka starptautiskais XXII "Saulkrasti Jazz" festivāls norisinās no 15. līdz 20. jūlijam. Festivālā šogad piedalās 24 grupas, vairāk nekā 200 mūziķu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti