NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Dr. Klisicka Laboratorija, Kārlis Kazāks, Paradigma, Health u.c.

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Waterflower, Tornhill, Idles, Nothing, Working Men's Club

Top 25/10 LV jaunumi: D.Day’s Family, Vaira, Vivire En Marte, Pixies u.c.

Slepkavnieciska balāde, komēdijroks, emo pops – jaunumi «Radio Naba» mūzikas topā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Radio Naba” mūzikas TOP jaunumi šonedēļ – komēdijroka grupas “D.Day’s Family” singls “Dziesma NeParKo”, projekta “VAIRA” dziesma cilvēkiem, kas neklausās radio, “Satelīts”, post-rock skaņu mākonī ietērpts ceļojuma stāsts “Travel” no grupas “Vivire En Marte”, Austrālijas mākslinieka HAAi darbs “Bon Viveur”, slepkavnieciska itāļu balāde “Sinatra”, grupas “Pixies” singls “Hear Me Out” un projekta “Puscifer” darbs “The Underwhelming” emo-pop noskaņās.

“D.Day’s Family” – “Dziesma NeParKo” [pašizdots]

Pirms trīsarpus gadiem Latvijas mūzikas scēnu pāršalca negaidīta un skumja vēsts – 41 gadu vecumā miris grupas “Ādamsu Famīlija” solists Tomass Gusevs. Taču vēl pirms “Ādamsu Famīlijas” Tomass Gusevs darbojās grupā “D.Day Rabbit”, kas vismaz man vairāk iekritusi atmiņā. Viens no šīs oriģinālās grupas dalībniekiem Pauls Kravalis jeb Kurmis kopā ar Jāni Kronbergu (plašāk zināmu kā realitātes šova zvaigzni ar iesauku “Snake”), Raivi Cauni un Raiti Dziedātāju neilgi pēc Guseva nāves nodibināja savā ziņā “D.Day Rabbit” turpinājumu – “D.Day’s Family”. Vairāk gan tīri nosaukuma ziņā, jo muzikāli tas tomēr ir līdzīgāks “Ādamsu Famīlijas” ierakstiem. Nupat grupa, kas pati sevi dēvē par “comedy rock” pārstāvi, laiduši klajā jaunu singlu “Dziesma NeParKo”.

“VAIRA” – “Satelīts” [pašizdots]

Ļoti sen nav satikti vieni no jautrākajiem mūziķiem, ar kuriem sanācis gan parunāt, gan paballēties – Pēteris Ozols un Matīss Kļaviņš, kurus es iepazinu kā grupas “Pyro Trees” dalībniekus. Tamdēļ prieks dzirdēt un uzzināt, ka abi ir izveidojuši jaunu projektu “VAIRA” un nupat laiduši klajā singlu “Satelīts”. Oficiālajā ziņojumā presei grupas dalībnieki saka, ka “gribējām ierakstīt dziesmu, kas apvieno ģitārmūziku un elektroniku – tādu dziesmu, kas domāta cilvēkiem, kuri neklausās radio”. Ceru, ka ar to domātas tā sauktās “komercstacijas”, jo “Radio Naba” (un arī “Mūzikas Sirds”, starp citu) šis analogi vibrējošais skaņdarbs, kas pirmajās klausīšanās reizēs man sasaucas ar “The National” un nedaudz arī “Foals” daiļradi, noteikti atradīs paliekošas pēdas.

“Vivire En Marte” – “Travel” [pašizdots]

Jūlijā, saistībā ar ''Apollo 11'' ceļa uz Mēnesi 51. gadadienu, “Vivire En Marte” izdeva singlu ar tādu pašu nosaukumu, kas nokļuva arī 1. vietā “Radio Naba” LV TOP 10. Tam turpinājums ir singls “Travel”, kas savā ziņā turpina “ceļošanas” tēmu. Šoreiz gan vairāk interpretējams kā attiecību un/vai dzīvesceļa ceļojuma stāsts, ietērpts patīkamā post-rock skaņu mākonī, kas kulminē dziesmas beigās ar ļoti labi nostrādātu ritmu un ģitārām. Godīgi atzīšos, ka par pašu grupu man nav nekādas informācijas, ceru, ka viņi kādu dienu uzrakstīs.

HAAi – “Bon Viveur” [“Mute”]

Nedēļā, kad Klāss Vāvere Nacionālajā enciklopēdijā uzrakstījis visu svarīgāko par synth-pop un kā ļoti svarīgu elementu pieminējis tur leiblu “Mute Records”, pēdējais nācis klajā ar jaunu singlu, kurš turklāt galīgi nav synth-pop. Austrālijas mākslinieka HAAi (īstajā vārdā Tenjels Trosells (Teniel Throssell) darbs “Bon Viveur” ir kaut kas pa vidu starp drum’n’base/breakbeat (pirmajā daļā) un EBM (otrajā daļā). Singls ir no nesen izdota EP “Put Your Head Above The Parakeets”.

Paddy Hanna – “Sinatra” [“Strange Brew”]

Paddy Hanna ir Dublinā dzīvojošs mūziķis/dziesminieks, kurš nav bijis pārāk daudz dzirdams “Radio Naba”, lai gan mūziku izdod jau kopš 2013. gada. Viņa jaunākais albums “The Hill” tiks izdots nākamā mēneša sākumā, un to šobrīd ieskandina akordeoniskais singls “Sinatra”. Lai gan nosaukums liek domāt, ka šis būs stāsts par slaveno ASV mūziķi, patiesībā “Sinatra” ir vairāk atsauce uz itāļu mūziku. Paddy Hanna esot ticis pie 60. gadu sākumā Itālijā ražotām elektriskajām ērģelēm, kas devis iedesmu radīt “itāļu slepkavniecisku balādi”, ja citējam preses relīzi.

“Pixies” – “Hear Me Out” [“BMG”]

“Pixies” vēl nav beiguši karjeru. “Hear Me Out” ir skaņdarbs”, kas tapis pērnā gada kritiķu viduvēji novērtētā albuma “Beneath The Eyrie” ierakstu sesijā. Vokāls šeit uzticēts Kimas Gordonas aizstājējai Pezai Lenčentinai (Paz Lenchantin).

“Puscifer” – “The Underwhelming” [“Alchemy”]

Meinards Džeimss Kīnans (Maynard James Keenan) noteikti būs vairāk pazīstams kā slaveno grupu “Tools” un “A Perfect Circle” līderis. Starp citu, “Tools” savu jaunāko albumu izdeva pirms gada, bet “A Perfect Circle” – pirms diviem. Attiecīgi Kīnanam ir laiks atgriezties pie vēl viena sava projekta – “Puscifer”, kura pēdējais ieraksts datēts ar 2015. gadu. Oktobrī iznāks jauns albums “Existential Reckoning”, ko šobrīd ieskandina visai smieklīgs, 2000. gadu sākumu emo-pop atgādinošs singls “The Underwhelming”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti