Slavenais Domingo pēkšņi piedāvā Rebekai dziedāt Zalcburgas festivālā; uzstāšanās jau otrdien

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Operdziedātāja Marina Rebeka pagājušajā nedēļā saņēmusi piedāvājumu no slavenā tenora Plasido Domingo uzstāties prestižajā Zalcburgas festivālā, un jau otrdienas, 16.augusta, vakarā viņai ir jāatveido Taīdas loma Žila Masnē operas koncertuzvedumā "Taīda".

Intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" Rebeka sacīja, ka piedāvājumu izteicis gan Domingo, gan Zalcburgas festivāla rīkotāji. Rebeka tobrīd atpūtusies Latvijā, jo pagājusī sezona bijusi gana spraiga - lomas izrādēs "Bohēma", "Ariodante", "Norma" un "Tita žēlsirdība".

Taču tad negaidīti saņēmusi piedāvājumu uzstāties Zalcburgā. Sākotnēji bija domāts, ka Taīdas lomu atveidos bulgāru soprāns Soņa Jončeva, tomēr viņa saslimusi. Tāpēc kopā ar Domingo, kurš atveidos priestera Atanaela lomu, dziedās Rebeka.

Jau nākamajā dienā pēc piedāvājuma saņemšanas bija jālido uz Austriju.

"Es nezinu, vai es eju kādu zvaigžņu ceļu. Es daru to, kas man patīk (..)," norāda Rebeka, gan atzīstot, ka ir "traki" iemācīties operu tik īsā laikā.

Taīda ir viena no mīļākajām Rebekas lomām. "Es esmu laimīga, ka esmu šeit. Viss sastāvs ir ģeniāls: kolēģi ir super, orķestris ir super, diriģents - es viņu dievinu!" jūsmo Rebeka.

 "Tas ir meistardarbs," par "Taīdu" saka Rebeka. "Tur ir daudz austrumniecisku melodiju, austrumniecisku deju - tiešām ļoti interesanta opera," priecājas Rebeka.

Operstāsts ir par augstu stāvošu kurtizāni Taīdu, kas, priestera dievbijības un labās gribas iedvesmota, atsakās no greznas dzīves un dodas uz dzīvi klosterī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti