Slavenā ērģelniece Iveta Apkalna koncertēs kopā ar kori «Latvija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

 

Satikšanos mūzikā ar pasaulslaveno ērģelnieci Ivetu Apkalnu koris “Latvija”  dēvē par vērtīgu radošo draudzību. Iveta Apkalna atbraukusi uz Latviju, lai kopā ar kori iestudētu programmu 11. maija koncertam Doma baznīcā.

Iveta Apkalna ir jaunās Elbas filharmonijas Hamburgā titulētā jeb Goda ērģelniece. Pirms desmit dienām koris "Latvija" Elbas koncertzālē piedalījās Mālera 8. simfonijas izpildījumā.

"Man tas ir liels pagodinājums, jo patiesībā tā būs pirmā lielā programma man kā ērģelniecei ar kori "Latvija"," stāsta Apkalna. Viņa ar kori gatavo kora "Latvija" 75. gadadienas svinību atklāšanas koncertu, kas izskanēs Rīgas Domā.

"Koncerta centrālais skaņdarbs tika pirmatskaņots Parīzē," stāsta Apkalna, ''un tas savīsies ar pārējiem koncerta skaņdarbiem.''

Diriģents Māris Sirmais uzsver, ka koncertā izpildāmie skaņdarbi prasa lielu dziedātāju profesionalitāti un tas būs neliels izaicinājums.

Apkalna stāsta, ka kolēģi Vācijā zina, cik liela patriote viņa ir. "Man vienmēr ir tāds lepnums, un es pati par sevi priecājos – ka nāku no Latvijas un ka Latvijas mūziķi ir kvalitātes zīme pasaulē".

Ērģelniece cer, ka latviešu mūzika kādreiz pasaulē kļūs par klasiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti