«Skyforger» jaunā albuma otrais singls «Rāmava» - arī prūšu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupa "Skyforger" piedāvā otro kompozīciju no albuma "Senprūsija" - dziesmu "Rāmava", kuras sākumā daži panti ir prūšu valodā.

Kā vēsta "Skyforger" pārstāvji, vācu hronikās ir pieminēta leģenda par visu baltu centrālo pagānisko svētvietu, kas atradusies Prūsijā - Rāmavā vai Romuvē, sauktā arī par Rīkojotu. Tur bijis milzīgs sens ozols, kura dobumā vai tam blakus atradās trīs galvenie dievu elki - Pērkons, Pīkols (Patols) un Potrimps. Šai svētnīcā dzīvoja priesteri - vaideloši un vaidelotes, kā arī pats virspriesteris Krīvu Krīvs, kurš vadījis visas svarīgākās ceremonijas.

Kā dziesmas "Rāmava" vadmotīvu grupa "Skyforger" izmantoja senu prūšu/lietuviešu tautas dziesmu.

""Senprūsija" ir veltījums senajai baltu tautai prūšiem, kuri gadsimtu laikā ir iznīcināti kopā ar savu unikālo kultūru. Es domāju, ka mums, atlikušajiem baltiem, latviešiem un lietuviešiem, ir ļoti svarīgi nepazaudēt un neaizmirst šo savu kopējās vēstures posmu, tāpēc mēs uzskatījām par svarīgu izveidot šādu albumu," par gaidāmo albumu stāsta grupas līderis Pēteris.

Kā vēstīts, "Skyforger" jaunais albums "Senprūsija" klajā nāks 6.aprīlī. Savukārt ceturtdien, 2.aprīlī grupa aicina visus interesentus uz klubu "Melnā piektdiena" Rīgā, kur plkst. 19 tā rīkos vēsturisko vakaru, veltītu senajai prūšu tautai. Ar prūšu vēsturi un kultūru klātesošos iepazīstinās senās folkloras izzinātāja Inese Krūmiņa, vēsturnieki Agris Dzenis un Raitis Simsons. Pēc plkst. 21 būs iespēja arī pirmo reizi Latvijā noklausīties "Skyforger" jauno albumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti