Skolēni aicināti uz pavasara koncertiem «Lielajā dzintarā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pavasarī Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” bērnus un jauniešus, kā arī viņu vecākus un skolotājus aicina uz trim koncertiem. Februārī Liepājā gaidāms koncertstāsts “Leļļu meistara sapnis” ar slavenu mūziklu melodijām. Martā latviešu tautas mūzikas programmā uzstāsies Miks Dukurs, DJ Monsta un citi populāri mākslinieki. Savukārt maijā skolēni aicināti uz “Virtuves rēviju”, kurā virtuves priekšmeti izdzīvos draudzību un strīdus, mīlestību un greizsirdību, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

20. februārī paši mazākie skolēni (1 - 4. klase), kā arī ģimenes ar bērniem no trīs gadu vecuma aicināti uz aizraujošu koncertstāstu bērniem “Leļļu meistara sapnis”.

Koncerta pieteikumā teikts: “Kāds Leļļu meistars darina brīnumskaistas rotaļlietas. Tikai viena bēda – tās nav dzīvas. Pavisam negaidot pie Leļļu meistara pieklīst Kaķene bez savām mājām. Varbūt viņas ierašanās nav nemaz tik nejauša un abiem kopā izdosies piepildīt meistara sapņus”? Koncertstāstā izskanēs oriģinālvalodā izdziedāti pasaules slavenāko mūziklu fragmenti – "Kaķi", "Kandids", "Mūzikas skaņas" un citi.

Uz skatuves kāps talantīgi mūziķi un stāsta varoņi – Lelle Olimpija (Annija Putniņa), priecīgais Klauniņš Tonijs (Emīls Kivlenieks), viedais Leļļu Meistars (Nauris Indzeris), viltīgā, bet labestīgā Kaķene (Baiba Renerte), dziedātāji no Rīgas Doma kora skolas mūziklu klases un pianists Raimonds Petrauskis.

“Mana tautasdziesma”
“Mana tautasdziesma”

2. martā pamatskolēni (4. - 10. klase) aicināti uz koncertu “Mana tautasdziesma”. Koncertprogrammu veido latviešu tautas mūzika, kas šajā koncertā būs dzirdama jaunā, mūsdienīgā skanējumā. Piemēram, “Tumša nakte, zaļa zāle” dziedātāja Mika Dukura aranžijā vai “Rūžeņa” komponista Jēkaba Nīmaņa aranžijā.

Skatuves mākslinieku loks būs ļoti dažāds – piedalīsies folkloras kopa “Skandi”, koklētāja Laima Jansone un grupas “Tautumeitas” soliste Asnate Rancāne, ka arī DJ Monsta, Jēkaba Nīmaņa instrumentālā grupa un populārie dziedātāji – Annija Putniņa un Miks Dukurs.

“Virtuves rēvija”
“Virtuves rēvija”

5. maijā pirmās līdz sestās klases audzēkņi gaidīti uz koncertu “Virtuves rēvija”. Koncerta pieteikumā teikts: “Kastrolīte un Vāciņš, Slotas kāts un Trauklupatiņa, Putotājs un Dakšiņa – visi, kas ir virtuvē, sāk dziedāt, dejot un spēlēt. Bet izrādās, ka arī virtuves priekšmetiem jāizdzīvo gluži tādas pašas kaislības kā cilvēkiem – spēles un rotaļas, draudzība un strīdi, mīlestība un greizsirdība.”

Līdzās čehu komponista Bohuslava Martinu “Virtuves rēvijai” arī Belas Bartoka, Morisa Ravēla un Arama Hačaturjana skaņdarbi. Uz skatuves gaidāmi mākslinieki Agnese Egliņa (klavieres), Mārtiņš Circenis (klarnete), Jānis Semjonovs (fagots), Georgs Sarkisjans (vijole), Ieva Upatniece (čells), Jānis Porietis (trompete), Matīss Čudars (ģitāra), Ernests Mediņš un Mikus Bāliņš (sitaminstrumenti), Ruslans Kurlovičs un Gunta Liepiņa (dejotāji).

Koncerti ieļauti programmā “Latvijas skolas soma”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti