Kultūras ziņas

Tiks atklāts Zīmējumu teātris

Kultūras ziņas

Franču dizaina ikonas Rīgā

Sākas "Skaņu mežs" 2013

«Skaņu meža» rīkotājs: Reizēm atlasām arī publikai pieejamākus projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Festivāla "Skaņu mežs" organizators Rihards Endriksons atzīst, ka reizēm festivālam tomēr tiek atlasīti ievērības cienīgi un gana inovatīvi, plašākai publikai pieejamāki projekti.

"Skaņu meža" rīkotājs: Reizēm atlasām arī publikai pieejamākus projektus

Ar džeza improvizācijām, eksperimentālās mūzikas skaņām un audiovizuālām performancēm jau pēc pusstundas uz "Splendid Palace" skatuves ieskanēsies jau vienpadsmitais nepieradinātās mūzikas festivāls "Skaņu mežs". Vienā no pieciem koncertvakariem iecerēts demonstrēt arī latviešu kinoklasikas "Nāves ēnā" fragmentus, tikai – pavisam neierastās skaņu dimensijās.

Mūziķi avangardisti – zem šī vārda var apvienot eksperimentālās mūzikas cienītājiem zināmākus un pārējai publikai – varbūt mazāk dzirdētos māksliniekus, kuri šogad hipnotizēs Skaņu meža koncertu apmeklētājus. Festivāla organizētāji aicina no radošajiem eksperimentiem un stilu sajaukuma nenobīties arī populārās mūzikas cienītājus, norādot – tāds skaņu un noskaņu sajaukums aizraus katru.

Protams, ka mūsu, kā šī festivāla kuratoru, primārā interese bija varbūt radikālākas šīs mūzikas izpausmes, tajā pat laikā bija skaidrs, ka rīkojot koncertus tu nevari tikai aicināt to, kas tev patīk, un mēs reizēm atlasām arī ievērības cienīgus un gana inovatīvus, taču plašākai publikai pieejamākus projektus," skaidro festivāla "Skaņu mežs" organizators Rihards Endriksons.

Šajā festivālā, šķiet, apvienots neiespējamais: deju mūzika ar pagrīdas tehno un trokšņu mūziku, turklāt ieskanēsies arī akadēmiskā un laikmetiskā mūzika Simfonietta Riga mūziķu Normunda Šnē un Martas Spārniņas izpildījumā. Mūziķi paši norāda – ja arī festivāla programmā eksistē kādas robežas, tad tikai katra paša galvā.

„Šeit satiekas ļoti dažādu žanru pārstāvji, šajā festivālā var pieredzēt, ka cilvēki, kas nāk no dažādām vidēm, pat komponisti, jo viņi dara līdzīgas lietas," – tā vācu komponists un multimākslinieks Janu-Peters Zontāgs.

Šī vakara koncertā, visticamāk, īpaši izcelsies latviešu kinoklasikas „Nāves ēnā" fragmenti, kuriem skaņu celiņu veidojis amerikāņu trokšņu grupas „Wolf eyes" dalībnieks Neits Jangs ar mērķi parādīt filmu jaunā perspektīvā – kā alegoriju, mazliet atrautu no realitātes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti