Kultūras rondo

iespaidi starptautiskajā teātra festivālā "Sirenos" Viļņā

Kultūras rondo

Iespaidi un komentāri pēc Tallinas Mūzikas nedēļas

Būtiskākie nepieradinātās mūzikas festivāla "Skaņu mežs 2021" programmas punkti

«Skaņu meža» centrālajos koncertvakaros sola īstenu avangardu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

8. un 9. oktobrī kultūrtelpā "Hanzas perons" notiks nepieradinātās mūzikas festivāla “Skaņu mežs 2021” centrālie koncertvakari. Ar savu spēli tostarp priecēs izcilais komponists, instrumentālists Entonijs Brekstons un viņa biedri mūzikā – akordeonists Ādams Metloks un trompetiste Suzanna Santosa Silva. 

““Skaņu mežs” ir saglabājies un ir labā formā,” Latvijas Radio raidījumā “Kultūras rondo” ziņo festivāla radošais direktors Rihards Endriksons. Pērn, reaģējot uz ierobežojumiem, festivāla ieceres nācies mainīt trīs reizes. Galu galā programma bija kā kompromiss – izrietoša no tā, kas bija iespējams, protams, saglabājot attiecīgus festivāla standartus.

“Šogad “Skaņu mežs” ir atgriezies pie klausītājiem klasiskajā formā, tajā izpratnē, ka programma ir tieši tāda, kādu mēs to esam iecerējuši jau no pagājušā gada oktobra,” stāsta Endriksons. “Kā tikai beidzās iepriekšējais festivāls, sākām sapņot par to, ko mēs izdarītu, ja mums vēlreiz būtu iespēja to izdarīt, vairs nebūtu nekādu ierobežojumu. [..]

Mēs esam uz dažām lietām, vulgāri sakot, atvēzējušies – uz tādām, uz kurām stabilākos apstākļos lauzītu rokas un teiktu, ka varbūt negrausim festivāla budžetu, atliksim to uz kādu citu gadu.”

Raksturojot festivāla programmu, tā mākslinieciskais vadītājs piemin prestiža jautājumu. To pavisam noteikti atrisina izcilā Entonija Brekstona dalība, kas tostarp piesaistījusi ievērojamu mediju uzmanību. “Vērienīgākie “Skaņu meža” programmas papildinājumi ir saistīti tieši ar īstenu avangardu mūziku,” uzsver Endriksons. 

“Skaņu meža 2021” programma uzmeklējama festivāla mājaslapā. Abi koncertvakari norisināsies "zaļajā" drošības režīmā: ieeja tikai vakcinētiem un/vai Covid-19 pārslimojušiem apmeklētājiem, pie ieejas uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti