«Skaņu mežā» ar lāzeru un skaņas priekšnesumu uzstāsies Roberts Henke

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

11.oktobrī mūzikas namā "Daile" Rīgā norisināsies nepieradinātās mūzikas festivāls "Skaņu mežs 2014". Tajā ar iespaidīgu lāzeru un skaņas priekšnesumu uzstāsies Roberts Henke jeb Monolake.

Roberts Henke ir mūziķis, mākslinieks un programmētājs, kurš strādā un dzīvo Berlīnē - viņš ir pazīstams kā ambientās mūzikas un abstraktā tehno projekta "Monolake" vadītājs, kā arī viens no galvenajiem mūzikas producēšanas programmas "Ableton Live" izstrādātājiem. Šī programma mūsdienu mūzikas industrijas paradumus mainījusi līdz nepazīšanai, savukārt "Monolake" ieraksti kritiķu un entuziastu vidū tiek atzīti par sava žanra klasiku.

Henkes panākumi ar "Ableton" nodrošinājuši viņa mākslai zināmu neatkarību no komerciāliem apsvērumiem, savukārt eksaktajā darbībā praktizētās inženiertehnikas un programmēšanas prasmes ļāvušas eksperimentēt ar skaņām un attēliem vissarežģītākajos un vērienīgākajos veidos. Tā rezultātā Henkem izdevies pārliecinoši sevi pieteikt arī akadēmiskās datormūzikas, skaņu mākslas un audiovizuālās mākslas sfērās. No 2009. līdz 2014.gadam Henke darbojās kā skaņu dizaina pasniedzējs Berlīnes Mākslas universitātē.

"Skaņu mežā" Henke prezentēs savu jauno darbu "Lumiere" - iespaidīgu audiovizuālu šovu, kurā trīsdimensionāli lāzeru stari kustas cauri telpai sinhronizēti ar lauzīti ritmisku elektronisko mūziku. Kā skaņu, tā lāzerus Henke kontrolē dzīvajā režīmā. Viņš apgalvo, ka katrā koncerttelpā vai galerijā "Lumiere" izskatās un skan citādāk.

Henke digitālo programmatūru visiem saviem priekšnesumiem rada pats. "Lumiere" Rīgā tiks prezentēts īpaši "Dailes" telpām pielāgotā formā.

Kā jau vēstījām, šogad nepieradinātās mūzikas un saistītās mākslas festivāls "Skaņu mežs" norisināsies 10. un 11.oktobrī mūzikas namā "Daile" Rīgā.

"Skaņu mežs 2014" ir iekļauts "Rīga 2014 - Eiropas Kultūras galvaspilsēta" programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti