Kultūras ziņas

Dzīve turpinās arī kara laikā

Kultūras ziņas

Kā piesaistīt skatītājus pašmāju filmām?

Valta Pūces "Tuvplāni"

Skanēs atjaunotā Valta Pūces programma «Tuvplāni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valts Pūce pēc septiņu gadu pārtraukuma nolēmis atjaunot koncertprogrammu "Tuvplāni", piedāvājot ieklausīties savās mīļākajās un labākajās kompozīcijās. Nedēļas nogalē, 18.aprīlī, mūzikas namā "Daile" līdzās Valtam Pūcem uz skatuves kāps Dita Lūriņa un Andris Ērglis, kā arī  čella virtuozs Valters Pūce.

Kā norāda koncertprogrammas veidotāji, tas būšot tāds aizkavējies Teātra dienu koncerts, jo lielākā daļa dziesmu programmā būs no dažādām teātra izrādēm, kā arī 20.gadsimta 80.gadu nogalē tik populārā un spilgtā ansambļa "Marana" repertuāra. Šoreiz gan koncertam būšot ļoti atšķirīgs skanējums.

"Man jau ilgu laiku ļoti vilināja, faktiski arī biedēja šis formāts - absolūts minimālisms. Cik nu maz var - klavieres, čells un balss. Un viss. Tas man bija tāds izaicinājums, jo - vai varēs? Maz to resursu it kā," saka Valts Pūce.

Koncerta kamersastāva mūziķi nav ierastie Valta Pūces dziesmu atskaņotāji, tomēr, spriežot pēc dziesmu sarežģītības, Andrim Ērglim un Ditai Lūriņai dots ļoti atbildīgs uzdevums.

"Ar Valta mūziku ir tā, ka tā dažreiz ir nepelnīti aizmirsta vai nepelnīti dažreiz neatzīta. Valtam tiešām ir ārkārtīgi skaista mūzika. Varbūt mazliet inteliģentāka, tāda, ka cilvēkiem ir jāpadomā, ko Valts uzrakstījis, nav uzreiz kā ar adatu acīs," pauž dziedātājs Andris Ērglis.

Mūzika šādā, pietuvinātā situācijā, iegūst jaunu skaņu un jēgu. Mūziķiem tuvplānā nav aiz kā aizslēpties, tādējādi ļaujot izdzirdēt ko jaunu, agrāk nesaklausītu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti