Skanējumu sāk tradicionālais Augšdaugavas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirms 20 gadiem aizsākusies Daugavas svētku tradīcija dabas parkā “Daugavas loki” turpinās arī šogad. Sestdien simboliski festivāla kaimiņu - Vaboles pagastā  ieskandinās Vasarsvētku sadancis, bet jau svētdien Naujenes pagasta gleznainajos Daugavas krastos izvietotais nelielais Slutišķu ciems kā ik gadus kļūs par Starptautiskā Augšdaugavas festivāla norises vietu.

Šī gada festivāla vadmotīvs ir Lielais Augšdaugavas musturdeķis, kura darināšanā var iesasitīties ikviens, un latvju raksti un zīmes. Visu festivāla laiku Slutišķos skanēs tautas mūzika, notiks dažādas meistarbnīcas, darbosies amatnieki un, protams, neizpaliks aktivitātes pašā likteņupē – Daugavā.

Starptautiskais tautas mākslas festivāls “Augšdaugava” aizsākās pirms 20 gadiem -1994. gadā, un ir kļuvis par labu tradīciju, veltījumu likteņupei Daugavai, tās augšteces senlejas dabas ainavām, Daugavas krastos dzīvojošajiem cilvēkiem, viņu tradīcijām un kultūrai.

Šobrīd festivāls jau kļuvis par starptautisku pasākumu, kas pulcē gan ārvalstu ciemiņus, gan viesus no visiem Latvijas novadiem, arī šogad tā būs. „Visas prognozes liecina, ka laiks būs ļoti labs (..) būs lieli skanīgi koncerti ar dejotāju piedalīšanos, ar ansambļu piedalīšanos,”stāsta festivāla rīkotāja,  Daugavpils novada kultūras centra direktore Inta Uškāne.

Kā ik gadus, neizpaliks aktivitātes pašā upē Daugavā, bet tās gleznainajos krastos darbosies amatnieki, un gan lieliem, gan maziem būs iespēja piedalīties dažādās meistardarbnīcās un kopīgi veidot lielo musturdeķi, kura ap 70 metrus  garajā audeklā  savus musturus jau ir iezīmējuši  vairāk nekā  2300 cilvēki no visas Latvijas, sestdien svētkos to varēs kuplināt. Uškāne piebilst, ka pasākumā būs arī zīmju rakstu tulkotava, varēs darināt jostas un citus tautas tērpu daļas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti