Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Liepājas muzejā atklāta Ēvalda Dajevska izstāde "Dajevskis Amerikā"

Rīgas Doma meiteņu korim "Tiara" – 25

Skaists, dziedošs rožu dārzs. Rīgas Doma meiteņu korim «Tiara» – 25

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Universitātes Lielajā aulā savu 25. dzimšanas dienu aizvadījis Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" un diriģente Aira Birziņa. Pašreizējam meiteņu kora sastāvam pievienojās bijušo absolvenšu kopkoris, daudzas dziedošas un spēlējošas solistes, lai teju trīs stundu garumā ikvienam klātesošajam ļautu pārliecināties, ka kora skanējums tiešām ir karalisks. 

Brīnumpuķe ''Tiara'' – sapņu instruments jebkuram komponistam un diriģentam, meitenes, kurām pietiek ar skatienu, lai viena otru atpazītu, sākotnēji sauktas par korprincesēm un kroņprincesēm, savā 25. dzimšanas dienā sniedza karalisku koncertu, kurā izskanēja 11 latviešu komponistu jaundarbi, latviešu tautas dziesmu apdares un Tutas dziesmas.

Diriģente, kora "Tiara" mākslinieciskā vadītāja Aira Birziņa neslēpj sajūsmu: "Tas ir milzīgs prieks, un tā ir iespēja runāt mūzikas valodā caur citu balsīm, un tā neverbālā komunikācija caur rokām, caur mūziku, caur ķermeni, kustībām, kas ir nolasāmas vai sajūtamas – tas ir kaut kas neaprakstāms."

Koncertā uz skatuves kāpa arī kora absolventes, kuras nu jau kļuvušas par profesionālām mūziķēm. Dziedātāja Katrīna Paula Felsberga atzīst: "Tas man ir devis daudz ko – disciplīnu, muzikalitāti, mīlestību pret mūziku, mēs iemācījāmies vienkārši būt par labiem cilvēkiem un mūziķiem.''

Arī dziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa ir pateicīga korim: "Es laikam pat nespēju iztēloties, kāda būtu bijusi mana dzīve, ja ne Rīgas Doma skola un meiteņu koris. Un laikam tā satikšanās vienmēr ir tik vienojoša, jo tam visam cauri vijas kaut kāds vārdiem neaprakstāms savienojumus, strāvojums, un to saprotam tiešām tikai mēs, kas esam auguši Rīgas Doma kora skolā."

Rīgas Doma zēnu kora diriģents un mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāns ir lepns: "Mēs pēc saviem gadiem esam vectētiņi, varētu sveikt kā mazmeitas, bet nē – mēs esam ļoti priecīgi, ka mūsu saimē ir meitenes, kopš daudziem gadiem mēs dzīvojam kā skaistā rožu dārzā. Lai tas tā arī turpinās mūžam!"

Diriģents Jānis Erenštreits uzteic dziedātājas: "Meitenes šovakar tiešām ir ne tikai skaistas, bet arī ļoti, ļoti labi dzied. Meitenes vienkārši ir spīdošas šobrīd. Lai viņām labi skan!"

Daudzām meitenēm šis bija pirmais lielais koncerts, kas, iespējams, ļāva pašām sev atbildēt uz jautājumu – kas man vislabāk patīk korī? Kādai tā ir kopā būšana un ģimeniskā atmosfēra, citai patīk skolotāja un skaistās dziesmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti