Sirmais diriģēs kori un orķestri Maskavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lāčplēša dienas vakarā Maskavā Arvo Perta un Mocarta skaņdarbus atskaņos diriģents Māris Sirmais. Kopā ar akadēmisko kori „Latvija" un solistiem Māris Sirmais muzicēs pie Maskavas Valsts akadēmiskā orķestra pults.

Latvijas Radio programmas "Klasika" direktore Gunda Vaivode stāsta, ka koncerta laikā izskanēs Arvo Perta darbs „Tedeum" un Volfganga Amadeja Mocarta „Rekviēms".

„Tas būs tāds savdabīgs mūsu Lāčplēša dienas vakars Maskavā (..) Uzdevums ir ļoti atbildīgs, un viņš ir mazliet uztraucies, bet es esmu pārliecināta - gan koris viņu atbalstīs, gan mūziķi jau ir pazīstami. Jau mēģinājumi liecināja, ka sapratne būs, un viss izdosies," norādīja Vaivode.

Šī Mārim Sirmajam ir nozīmīga atgriešanās P. Čaikovska vārdā nosauktajā Maskavas koncertzālē, jo pēc spožajiem koncertiem šeit ar Valsts Akadēmisko kori "Latvija" 2010. un 2012. gadā, tika saņemts ielūgums no Valsts Maskavas Filharmonijas koncertēt šeit ar Jevgeņija Svetlanova orķestri.

Korim "Latvija" šis būs noslēdzošais koncerts Krievijas turnejā. 8. novembrī Sanktpēterburgas Filharmonijas Lielajā zālē un 10. novembrī Maskavas Čaikovska koncertzālē ilgstošu stāvovāciju un skaļu sajūsmas saucienu pavadībā izskanēja Gustava Mālera 2. simfonija. Divi koncerti pasaules koncertturnejas ietvaros, ko, atzīmējot savu 125. jubileju, šajā gadā rīko Karaliskais Amsterdamas Concertgebouw orķestris Marisa Jansona vadībā.

Mariss Jansons un Concertgebouw orķestris uz šiem koncertiem kā sadarbības partneri bija izvēlējies Valsts Akadēmisko kori "Latvija".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti