Kultūras ziņas

Latviešu darbi laikmetīgās mākslas izstādē Parīzē

Kultūras ziņas

Mīlestības vārdā. 18+

"Sinfonietta Rīga" un Ksenija Sidorova uzstāsies Zviedrijā

«Sinfonietta Rīga» un Ksenija Sidorova uzstāsies Zviedrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” kopā ar pasaulslaveno akordeonisti Kseniju Sidorovu dosies uz Zviedriju, kur sniegs trīs Latvijas simtgadei veltītus koncertus. Malmē, Gēteborgā un Ērebro izskanēs igauņu un latviešu laikmetīgie opusi un Jozefa Haidna 104. simfonija. 

Zviedrijas koncertzālēs Malmē, Gēteborgā un Ērebro klausītāji dzirdēs gan jaunās latviešu komponistes Lindas Leimanes pirms 4 gadiem pirmatskaņoto kamersimfoniju “Guesstimations”, gan igauņu autora Erki Svena Tīra 10 gadus seno koncertu akordeonam un orķestrim “Prophecy”. Akordeons, protams, Latvijas un pasaules mūzikas zvaigznes Ksenijas Sidorovas rokās. 

“Man patīk prezentēt jaunus skaņdarbus tieši tāpēc, ka akordeona valoda ir paplašināta tagad, un to vislabāk var dzirdēt laikmetīgajā mūzikā,” uzsver Ksenija Sidorova. 

“Erki Svena Tīra “Prophecy” ir vienkārši fantastisks darbs, un tāpēc tur satiekas mūsu pieturas punkti. Ksenija, protams, ir fenomenāla tajā, kā viņa popularizē akordeonu, un es domāju, ka viņai pasaulē nav līdzīgu,” atzīst “Sinfonietta Rīga” mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē. 

Erki Svena Tīra mūzika tāpat kā Vīnes klasicisma skolas pārstāvja Jozefa Haidna skaņdarbi ir “Sinfonietta Rīga” repertuāra balsts. Līdzās Lindas Leimanes kamersimfonijai šiem skaņdarbiem Zviedrijā būs īpašs uzdevums.
 
“Mēs nestāstām Latvijas vēstures stāstu, mēs rādām, kāda Latvijas ir šodien un varbūt kāda tā būs nākotnē, un tas ir arī šīs programmas uzdevums. Caur dažādām šķautnēm mūzika var ierosināt aizdomāties. Konkrēti mūzika, protams, neko nevar pateikt, bet viņa var fantastiski ierosināt domāšanas procesu,” uzskata Šnē. 

Pirmais “Sinfonietta Rīga” un Ksenijas Sidorovas koncerts jau trešdienas vakarā Malmes koncertzālē.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti