Kultūras ziņas

Intervija ar mākslinieku, Mākslas akadēmijas profesoru Kasparu Zariņu

Kultūras ziņas

Sācies "Rīgas Fotomēnesis 2016"

Vivaldi "Gadalaiki" "Sinfonietta Rīga" skanējumā

«Sinfonietta Rīga» kopā ar Vinetu Sareiku prezentēs Vivaldi «Gadalaiku» ierakstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" 10. jubilejas sezonā saviem klausītājiem dāvā ierakstu, kurā iemūžināts viens no skaistākajiem baroka mūzikas šedevriem - Antonio Vivaldi vijolkoncertu cikls “Gadalaiki”. Ieraksta prezentācijas koncerti notiks Ventspilī, Jūrmalā, Rēzeknē un Cēsīs.

Ieraksts tapis 2015. gada jūlijā Rīgas Reformātu baznīcā sadarbībā ar pasaules slavu guvušo latviešu vijolnieci Vinetu Sareiku. Tieši Vivaldi "Gadalaiku" ciklu pirmoreiz atskaņojot 2010. gadā, Sareika saņēma Lielo mūzikas balvu “Par izcilu interpretāciju”.

"Vivaldi ir atstājis tik lielu brīvību! Viņa domas lidojumam nav ne sākuma, ne gala, katru reizi var atrast jaunas krāsas un jaunas nianses," par "Gadalaikiem" saka vijolniece.

“Gadalaiku” koncerti ir agrīns programmatiskās mūzikas paraugs, kurā komponists attēlojis dažādas dabas un sadzīves ainas, ar patiku ierakstīdams tās partitūrā. Mazāk zināmi ir paša Vivaldi rokas sarakstītie soneti, kas pieskaņoti muzikālajam izklāstam un ar kuru atdzejojumiem varēs iepazīties diska bukletā.

"Varu tikai izteikt savu neizpratni, kā Vivaldi ir spējis uzrakstīt kaut ko tādu, kas ir saglabājis savu vērtību cauri visiem gadsimtiem un turpina cilvēkus iepriecināt vēl arvien," par "Gadalaikiem" saka "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs un ieraksta producents Normunds Šnē. "Mūziķi arī ir tikai cilvēki, tāpēc arī mūs katra šī tikšanās [ar "Gadalaikiem"]  sajūsmina un aizkustina."

Ieraksta prezentācijas pirmais koncerts notiks 6.maijā teātra namā "Jūra vārti" Verntspilī  7.maijā mūziķi uzstāsies Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, 13.maijā - Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē, bet 14.maijā - Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti