Kultūras ziņas

Kinoblogeri nodibina uzņēmumu

Kultūras ziņas

Leģendārajam režisoram Aleksandram Leimanim -- 100

"Sinfonietta Rīga" uzsāk sezonu

«Sinfonietta Rīga» jaunajā sezonā sola pat tviteroperu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Visiem, kas seko līdzi „Sinfonietta Rīga” koncertdzīvei, jābūt gataviem šajā sezonā savu iemīļoto kamerorķestri klausīties ne vien koncertzālēs, bet, piemēram, arī Spilves lidostā. Mākslinieki solās ne tikai mainīt „dislokācijas vietu”, bet arī atskaņot pavisam jauna žanra darbu – tviteroperu.

„Tā ir opera, kas uzrakstīta, balstoties uz Igaunijas prezidenta un amerikāņu ekonomista ne visai glaimojošajiem izteicieniem tviterī sakarā ar Baltijas veiksmes stāstu. Man liekas, tas ir labs piemērs, kā mūzika komunicē ar dzīvi, ļoti aktīvi sajūtot tās pulsu, negācijas un reakcijas uz to izpaudumiem,” atzīst „Sinfonietta Rīga” mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē.

Bez tviteroperas, ko komponējis ASV dzīvojošais daugavpilietis Eižens Birmans, neparastu koncertsniegumu sezonā būs daudz –, sākot no klasikas līdz nupat sacerētiem darbiem, interesantiem ārzemju viesiem un pašmāju izpildītājiem – piemēram koklētāju Laimu Jansoni.

Daudz kas ir novatorisks mums pašiem, bet dzīve ir par īsu, lai nospēlētu visu interesanto mūziku, kas sarakstīta šādam orķestrim, tāpēc cenšamies, lai mūsu programmā ir darbi, kurus ir tiešām vērts dzirdēt Rīgas klausītājiem,” norāda Šnē.

Ar Albana Berga Lirisko svītu, Ludviga van Bēthovena Ceturto simfoniju un Magnusa Lindberga Vijoļkoncertu piektdien Lielajā ģildē izskanēs sezonas atklāšanas koncerts. Tajā piebiedrosies arī spožā un ārvalstīs plaši koncertējošā vijolniece Eva Bindere.

„Jauka piebiedrošanās. Prieks un gods, jo mūzika skaista. Draudzēšos ar Magnusa Lindberga ļoti grūto Vijoļkoncertu. Ārkārtīgi skaista mūzika, krāsaina partitūra, viens no 21. gadsimta spožākajiem vijoļkoncertiem,” – tā vijolniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti