Kultūras ziņas

"Farjatjeva fantāzijas" JRT

Kultūras ziņas

Sākas kinofestivāls "Baltijas pērle"

"Sinfonietta Rīga" ieskandina 10. sezonu

«Sinfonietta Rīga» ieskandina desmito sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

17.septembra vakarā ar koncertu Lielajā ģildē savu desmit gadu jubilejas sezonu sāks valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga". "Mēs paši rakstām sava žanra vēsturi, jo esam vienīgais profesionālais kamerorķestris Latvijā," saka saka orķestra dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē. Desmitās dzimšanas dienas koncertā būs īpašs viesis - franču čellists Žans Gijēns Keirass. Orķestra mēģinājumā klāt bija arī Latvijas Televīzijas "Kultūras ziņas".

Kopā ar "Sinfonietta Rīga" Žans Gijēns Keirass izpildīs Jozefa Haidna Koncertu čellam un orķestrim Domažorā, kā arī Rolfa Vallina opusu "Ground". Koncerta programmā arī Ludviga van Bēthovena Pirmā simfonija Domažorā un Klāsa Torstensona "Lantern Lectures".

Žanam Gijēnam Keirasam šī būs pirmā tikšanās ar orķestri. "Šis ir loti dinamisks orķestris, tā mūziķi atdodas  mūzikai simtprocentīgi. Viņu izpildījums  ir profesionāls un no stila viedokļa ļoti precīzs. Šī vakara repertuārs lieliski atbilst man - no klasiķa Haidna līdz laikmetīgajai Rolfa Vallina mūzikai," viņš saka.

Jautāts, kas viņam kā mūziķim galvenais - sirds, galva vai tehnika, Žans Gijēns Keirass norāda: "Ja mēs izvēlamies tikai vienu no lietām, tad nevaram lieliski muzicēt. Vienmēr jābūt klāt sirdij, galvai un pirkstu tehnikai."

"Šis orķestris ir pārspējis iecerēto. Mēs spēlējam visplašāko repertuāru, ar viņiem var izmēģināt it visu, pat neiespējamo. Mēs negribam klausītājiem apnikt, bet pavērt plašākus apvāršņus. Es nevēlos pazaudēt saskari ar savu laiku., jo šis ir mūsu laiks," saka "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs Normunds  Šnē.

"Tas ir mans pirmais orķestris. Mēs visi esam mūzikā ieinteresēti. Mūzikas svētku sajūta ir koncerts," pauž čellists Kārlis Klotiņš. Savukārt vijolniece Marta Spārniņa norāda: "Mani piesaista orķestrī valdošais entuziasms. Mēs esam jauni, mums nav bremžu pret dažādu mūziku. Mēs esam draugi mūzikā."

Kā vēstīts, koncertsezonas turpinājumā, 26.septembrī, "Sinfonietta Rīga" piedalīsies vērienīgā koncertā Rīgas Domā, kurā apvienosies visi "Grammy" ierakstu balvu ieguvušā Arvo Perta mūzikas albuma "Adam's Lament" ("Ādama ciešanas") dalībnieki

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti