Kultūras rondo

Pētnieks Pēteris Birkerts. Iepazīstam viņa izvēlēto ceļu zinātnē

Kultūras rondo

Pētnieks Pēteris Birkerts. Laimei veltītie pētījumi

"Sinfonietta Rīga" sezonu noslēgs tiešsaistes videotranslācijā no Dzintaru koncertzāles

«Sinfonietta Rīga» aicina uz «Citādu sezonas noslēguma koncertu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

29. maijā tiešsaistes videotranslācijā no Dzintaru koncertzāles ar publiku neklātienē tieksies diriģenta Normunda Šnē vadītais kamerorķestris “Sinfonietta Rīga”, medijus informē kamerorķestra pārstāvji.

Diriģents Normunds Šnē stāsta: “Bijām spiesti daļēji mainīt mūsu iecerēto programmu, kurai bija šonedēļ jāskan Lielajā ģildē. Bet mēs sapratām, ka mums ir jānospēlē šis sezonas noslēgums, lai vismaz mūsu klausītājiem, mūsu uzticamajiem draugiem būtu tāda sajūta, ka tomēr viņi nav aizmirsti. Arī priekš orķestra tas ir svarīgi, jo mums ir jābūt kopā, mēs nevaram tā izšķirties uz nenoteiktu laiku un pēc tam cerēt, ka viss sasniegtais pats no sevis nokritīs no gaisa.”

Koncerta programmā – daudzveidīgi skaņu raksti un sarunas. Skanēs galantā laikmeta komponista Karla Fīlipa Emanuela Baha Pirmā simfonija, somu komponista Magnusa Lindberga opuss "Aventures" un Volfganga Amadeja Mocarta leģendārais Klarnetes koncerts. Tā solistes godā aicināta Lielās mūzikas balvas laureāte, klarnetiste Anna Gāgane.

Mūziķe stāsta: “Mocarta Klarnetes koncerts ir katra klarnetista zelta repertuārā. Iespējams, tas ir visspēlētākais skaņdarbs klarnetei. Tāpēc ir jāmāk parādīt tieši sava personība, savs skatījums caur šo mūziku. Tajā pašā laikā tas ir liels izaicinājums, jo tas ir ārkārtīgi augstvērtīgs skaņdarbs ar, manuprāt, ļoti bagātīgu muzikālo pasauli.”

Koncertu vadīs Latvijas radio 3 "Klasika" galvenā redaktore Inga Saksone.

"Jau programmas nosaukums vien – "Citāds sezonas noslēguma koncerts" – pauž neziņu par tagadni un jo vairāk par nākotni.

Tomēr vienlaikus tas apliecina orķestra vēlmi un gatavību kalpot mūzikai un klausītājiem visos tam pieejamos veidos arī šajos sarežģītajos apstākļos. Reizēm atšķirtība mūsu dzīvē jo skaidrāk spēj atklāt apkārt esošo cilvēku, lietu un parādību patieso vērtību. Arī šoreiz – negaidīti pārtrauktā “Sinfonietta Rīga” sezona pirmām kārtām mums ir ļāvusi saprast, cik svarīgi mēs esam viens otram, cik svarīgi mums ir mūsu klausītāji, cik svarīgs mums ir šis brīdis, kad zāle piepildās ar mūzikai uzticīgiem cilvēkiem," vērtē orķestra mākslinieciskais vadītājs, diriģents Normunds Šnē.

Tiešsaistes koncerts skatāms "Biļešu paradīzes" mājaslapā, iegādājoties tiešsaistes pieejas kodu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti