Kultūras ziņas

"Izmisums" – Kārļa Lesiņa debijas spēlfilma

Kultūras ziņas

Raimonda Paula "Dienvidu akvareļi"

Svinīgā pieņemšana Mūzikas akadēmijā

Simtgades priekšvakarā – svinīgā pieņemšana Mūzikas akadēmijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

1920. gada 11. janvārī ar komponista Jāzepa Vītola svinīgu uzrunu un svētku koncertu darbību sāka Latvijas konservatorija, tagadējā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija. 2020. gada 11. janvārī ar ekumēnisko dievkalpojumu Rīgas Domā, svētku koncertu Lielajā ģildē un absolventu salidojumu akadēmijas 100. jubilejas svinības piedzīvos kulmināciju. Bet tās priekšvakarā akadēmijas Lielajā zālē aizvadīta svinīgā pieņemšana.

Svinīgās pieņemšanas laikā citu augstskolu kolēģi, sadarbības partneri un atbalstītāji, kā jau jubilejas reizē pienākas, nāca ar ziediem, dāvanām un sirsnīgiem dzimšanas dienas vēlējumiem.

Svētku gaisotnē uz svinīgo pieņemšanu Mūzikas akadēmijā pulcējas tās pedagogu un darbinieku plašais kolektīvs, kā arī gaidītie draugi, sveicēji un viesi.

Studentu jauktā kora balsīs skan akadēmijas himna – augstskolas pirmā rektora Jāzepa Vītola “Gaismas pils”.

Tikšanās sākas ar rektora apsveikumu visiem klātesošajiem, tad arī valsts  amatpersonu – bijušā Mūzikas akadēmijas studenta un pasniedzēja – šobrīd kultūras ministra Naura Puntuļa (Nacionālā apvienība) sirsnīgu uzrunu un Izglītība un zinātnes ministres Ilzes Šuplinskas (Jaunā konservatīvā partija) sveicienu un aicinājumu radošumu ziņā ņemt paraugu no Mūzikas akadēmijas.

Pacilājošu gaisotni rada grupas “Dagamba” kā vienmēr atraktīvais muzikālais sveiciens ar Karla Orfa, Mocarta un Prokofjeva atpazīstamām  tēmām.

Mūzikas akadēmijas simtgades jubilejas svētku koncertu rīt tiešraidē  pulksten 17.00 iespējams klausīties Latvijas Radio 3 “Klasika”. Vērot koncertu LTV1 varēs divās daļās – pirmā daļa sāksies pulksten 17.00, savukārt otrā sekos pēc “Dienas ziņām” – pulksten 18.20.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti