Rīta Panorāma

Drošība uz ceļiem: slideni ceļi

Rīta Panorāma

Intervija ar VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli

Lielkoncertu cikls "Latvijas gredzens" sagaida "Vidzemes gredzenu"

Sigvards Kļava: «Vidzemes gredzens» būs kardināli citāds

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Koncertu cikla „Latvijas gredzens” trešā daļa „Vidzemes gredzens” būs pilnīgi citāds nekā iepriekšējās daļas, Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” atklāj Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs, diriģents Sigvards Kļava.

„Mēs [„Vidzemes gredzenu”] noteikti veidosim pilnīgi, kardināli citādāk, nekā bija „Kurzemes gredzens” un pirms tam bija „Latgales gredzens”,” saka Kļava.

„Šī būs skanoša bilde. Bildes runās,” uzsver diriģents.

Katrā no „Latvijas gredzenu” koncertiem tautas kultūra saplūst ar izcilu komponistu radīto skaņu pasauli. Vidzemei Sigvards Kļava muzikālo akcentu iedevis arī leijerkastei.

Meistars Jānis Kalniņš darina īpašu leijerkasti, tajā iemodelējot Vidzemei raksturīgās melodijas.

"Tā intriga ir tāda, vai leijerkasti var integrēt instrumentāla ansambļa sastāvā, vai tā padosies kā mūzikas instruments, kā radošs partneris un vai tai vispār ir iespējams komponēt mūziku,” norāda Kļava.

„Vidzemes gredzena” muzikālās izstādes saturisko tēlu veido Guna Kalnača, vizuālo - "Dd studio" Jāņa Mitrēvica vadībā. Stāstu mūzikā izdziedās Latvijas Radio koris un solisti.

Pirmais „Vidzemes gredzena” koncerts notiks 19. aprīlī Vidzemes koncertzālē „Cēsis”. Sestdien, 21. aprīlī, to varēs klausīties Latgales vēstniecībā “Gors”, 25. aprīlī – Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars”, bet 26. aprīlī - Jelgavas Kultūras namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti