Kultūras ziņas

Ledus skulptūru karnevāls Jelgavā

Kultūras ziņas

Rīgā viesojas Andrejs Končalovskis

Latvieši ieskandina Elbas filharmoniju

Sigvards Kļava: Latvijas mūziķu koncerts Elbas filharmonijā bija liels muzikāls pārdzīvojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Radio kora un orķestra "Sinfonietta Rīga" debijas koncerts jaunajā Elbas koncertzālē Hamburgā uzņemts ar ļoti lielu atsaucību. Tā Latvijas Radio atzina Radio kora diriģents Sigvards Kļava.

Latvijas mūziķi 9.februāra vakarā atklāja Vācijas garīgās mūzikas festivālu „Lux Aeterna”, izpildot pasaulslavenā igauņu komponista Arvo Perta mūziku.

Janvārī atklātā Elbas filharmonija pašlaik ir viens no „karstākajiem” vārdiem Rietumu klasiskās mūzikas pasaulē. Sigvards Kļava atzīst, ka akustika Lielajā zālē, kas paredzēta  divtūkstoš klausītājiem, ir brīnišķīga un ka Latvijas mūziķu uzstāšanās raisījusi arī lielu Vācijas mediju un mūzikas aģentu interesi.

„Atmosfēra ap šo zāli un arī gatavošanās šim koncertam noteikti pārkāpa ikdienišķas, regulāras koncertprakses sajūtas. Līdz ar to gan mēs, gan arī šī ļoti pārpildītās Elbas filharmonijas auditorija nāca uz šo koncertu kā uz ļoti svarīgu muzikālu brīdi," stāsta Sigvards Kļava. "Un to nevar nejust. Līdz ar to sajūtas pašlaik vēl ir ļoti svaigas. Skaidrs, ka ir tāda mazliet eiforiska pārņemtība, jo mūs ļoti, ļoti labi uzņēma. Neskatoties uz to, ka Arvo Perta mūzika nav uz āru vērsta, klausītāji parādīja ārkārtīgi dziļu ieinteresētību un gatavību doties tādā muzikālā ceļojumā.”

Jau vēstīts, ka koncerta programmā iekļauti deviņi Perta opusi.

Elbas filharmonija Hamburgā tika atklāta ar koncertu 11. janvāra vakarā. Filharmonijas ēka atrodas "Hafen City" pussalas smailē Hamburgā, iepretim kuģu piestātnēm un UNESCO Pasaules mantojuma pieminekļa "Speicherstadt" tiešā tuvumā. Iespaidīgā celtne ir unikāls arhitektūras šedevrs – kā vilnis uzbangojot 110 metru virs ūdens līmeņa, grandiozā stikla fasāde burtiski pāršalc vēsturisko ostas ķieģeļu noliktavas pamatni, piešķirot jaunus vaibstus Hamburgas panorāmai un jaunos augstumos paceļot arī pilsētas mūzikas dzīvi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti