Kultūras ziņas

Laikmetīgā māksla Kauņas izstāžu zālēs

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Sigvardam Kļavam 60!

Sigvards Kļava 60. jubileju svin kopā ar savu Latvijas Radio kori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

29. novembrī 60. dzimšanas dienu atzīmē Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs, diriģents un pasniedzējs Sigvards Kļava. Kā atzīmē pats jubilārs, dzimšanas dienās labprāt noslēptos. Bet, ja gadadiena, turklāt apaļa, ietrāpās kora mēģinājuma dienā, nekas neatliek, kā kautrīgi pieņemt apsveikumus.

Diriģents Sigvards Kļava 60. dzimšanas dienu sagaida darbā, kopā ar savas dzīves lielāko piepildījumu – mūziku. Izteikties vai sniegt intervijas par par to gan viņam nepatīk, jo mūzika esot jāklausās, nevis par to jārunā.  

"Man ap šo laiku patīk koncertēt, jo tas brīdis ir vienmēr ļoti tumšs, kad kapu svētki ir beigušies un advente vēl īsti nav sākusies. Tādas dvēselei alkas pēc gaišuma un miera. Tas brīdis ir tāds, ka gribas muzicēt. Tas radošais gars gavilē un alkst!" teic Kļava.

Pirms mēģinājuma Latvijas Radio koris kopā ar "Sinfonietta Rīga" mūziķiem veltīja savam diriģentam aizkustinošu muzikālu sveicienu, pēc kura kora vadītājs teica: "Visiem jums tā būs, kad jūs varēsiet vienu dienu pateikt sev un visiem pārējiem, ka tik jauns es vairs nekad dzīvē nebūšu! Bet, tas galvenais, ko gribu pateikt, tagad fiksiņām sēžamies, paņemam notis."

Skaistas sakritības dēļ šodien koris gatavojās "Jubilejas mesas" pirmatskaņojumam nedēļas nogalē, ievadot festivālu "Eiropas Ziemassvētki" Rīgas Domā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti