Siguldas opermūzikas svētkus noslēdz vairāki koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Svētdien, 2.augustā, ar vairākiem koncertiem noslēdzas XXIII Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki.

Plkst.15 koncerts Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Melodiskās Emīla Dārziņa solodziesmas izdziedās Miervaldis Jenčs un Antra Bigača. Pavadījums – Gints Bērziņš. Ieeja – bez maksas.

No plkst.16.45 līdz 17.45 uz muzikālu baudījumu Siguldas Jaunās pils dārzā aicinās Daumants Kalniņš un draugi koncertprogrammā „Vasaras muzikālās improvizācijas”. Ieeja – bez maksas.

Plkst.18 Starptautisko Siguldas opermūzikas svētku greznais Galā koncerts „Ielūdz Klementīne Margēna un Marsello Alvaress”.

Koncertā piedalīsies pasaulē vispieprasītākais tenors no Argentīnas Marsello Alvaress un franču izcilais mecosoprāns Klementīne Margēna, kura pagājušā gada Siguldas Opermūzikas svētkos iejutās Karmenas lomā. Biļetes cena – no 25 līdz 60 eiro. Siguldas ID kartes īpašniekiem Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē ir pieejamas biļetes C1 sektorā, kuru cena ir 18 eiro. Biļešu skaits ir ierobežots.

Pēc Galā koncerta no plkst.20.30 līdz 21.30 Siguldas Jaunās pils dārzā koncertprogramma „Melodijas un stāsti” ģitāras virtuoza Kaspara Zemīša izpildījumā. Ieeja – bez maksas.

Svētku norises laikā ikviens apmeklētājs varēs klātienē vērot, kā top īsta glezna - mākslinieces Agitas Zālītes dzīvajā performancē „Mākslas impulsi Stikla kalnā”. Jaunās pils dārza un terases radošo gaisotni piepildīs mākslinieces Dinas Dubiņas darbu personālizstāde „PārVērtības”, kā arī Brēmenes mākslinieces Haides Marijas Foigtas un Siguldas mākslinieces Zinaīdas Ceskes radošo darbu izstāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti