Rīta Panorāma

Fotogrāfijas un video par to, ko bērni dara laikā, kamēr COVID-19 dēļ ir dažādi ierobežojumi

Rīta Panorāma

Jānis Stībelis izdod pirmo singlu "Sabiles vīns"

Vai vasarā būs Siguldas opermūzikas svētki? Telefonsaruna ar Daini Kalnu

Siguldas Opermūzikas svētku organizatori pārliecināti, ka festivāls vasarā notiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai arī Covid-19 krīzes dēļ daudzi kultūras pasākumi ir pārcelti uz vēlāku laiku vai atcelti, ir arī notikumi, par kuru rīkošanu organizatori pagaidām nešaubās. Siguldas Opermūzikas svētki, kā ierasts, plānoti vasarā – jūlija beigās, augusta sākumā.

Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku organizators Dainis Kalns Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” uzsvēra – viņš par 95% pārliecināts, ka svētki vasarā varēs notikt.

“Jo gudri vīri un dāmas saka, ka šis bēdu stāsts beigsies pēc trīs mēnešiem,” atzīmēja Kalns. “Tas nozīmē, ka maijā un uz Jāņiem mēs vairāk tikpat kā nerunāsim par šo vīrusu.”

Viņš turpināja: “Svētkiem ir jābūt, viss jau ir sagatavots, tikai jāsamontē. Mākslinieki ir atsaukušies, zina, kas jādara,

un būs divi svētki reizē – 31. jūlijs būs gan Jaunās pils atklāšana pēc restaurācijas, un tur būs ļoti vērienīgs pasākums.”

Opermūzikas svētki plānoti no 31. jūlija līdz 2. augustam. Atklāšanas koncertā Siguldas Jaunās pils dārzā uzstāsies klavieru duets Agnese Egliņa un Paula Šūmane, Kalvis Kalniņš (baritons), Marlēna Keina (soprāns), Elza Siliņa (vijole) un Staņislavs Solovjevs (klavieres, Sanktpēterburga).

Savukārt svētku otrajā dienā gaidāmi vairāki notikumi. Dainis Kalnis atklāja: “Mums ārzemēs ir tādi izcili latviešu vijolnieki, par kuriem mēs nezinām, bet viņi startē tik daudzos konkursos, uzvar, spēlē ar lieliem orķestriem. Un tos mēs redzēsim nākošajā dienā pirms operas. Tas ir Dainis Medjaņiks un Ilva Eigus. Un viņus pavadīs Staņislavs Solovjevs no Sanktpēterburgas.”

Otrās svētku dienas lielākais notikums būs Džakomo Pučīni opera "Manona Lesko" Edmunda Freiberga režijā. Pie diriģenta pults stāsies Vladimirs Kiradžijevs, bet uz skatuves kāps Tania Ivanova (Bulgārija), Kamens Čaņevs (Bulgārija), Jānis Apeinis, Ilona Bagele, Krišjānis Norvelis, Andris Lapiņš un citi. Bet svētkus 2. augustā noslēgs galā koncerts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti