Kultūras ziņas

Studentu seanss Dž. Džarmuša jaunākajai filmai

Kultūras ziņas

"OKI-okeāna vidū" - Māra Martinsona filmas pirmizrāde

Opermūzika Siguldā

Siguldas Opermūzikas svētki kulminēs ar «Karmenu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

22.Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku galvenais notikums šovasar būs Bizē operas „Karmena” iestudējums - trešdien paziņoja svētku rīkotāji. Galvenās lomas tajā izpildīs trīs izcili solisti no Francijas, kā arī pasaulē pazīstamais latviešu soprāns Maija Kovaļevska.

Ļoti interesanta solās būt divu sieviešu lomu dziedātāju satikšanās, jo līdzās Maijai Kovaļevskai Mikaēlas lomā redzēsim franču dziedātāju Klementīni Margēnu, kura dziedās Karmenu.

Liene Jakovļeva
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

„„Karmenu” ir vērts iestudēt, ja ir Karmena. Un par to, ka Klementīne Margēna ir „Karmena”, ir pārliecinājušies opermīļi visā pasaulē, tā kā šogad mums ir priekšā viss Karmenas emociju spektrs. Klementīne Margēna satiksies ar Maijas Kovaļevskas Mikaēlu. Pēc viņas dziedātās Mikaēlas Koventgārdena operā „The Times” kritiķis rakstīja, ka Maija Kovaļevska ir satriecoša Mikaēla ar tik lielisku, krāsām bagātu balsi, ka jābrīnās, kādēļ Hozē skrien pakaļ pavedējai „sarkanā”… Es gan nezinu, vai šajā iestudējumā Karmenai ir iecerēta tradicionālā sarkanā kleita, bet skaidrs, ka Hozē lomas atveidotājam Filipem Do būs grūta izšķiršanās,” stāsta muzikoloģe Liene Jakovļeva.

XXII Siguldas Opermūzikas svētki notiks no 1.augusta līdz 3.augustam Siguldas pilsdrupu estrādē. Kopš gada sākuma ir uzsākta arī biļešu iepriekšpārdošana uz Opermūzikas svētku ieskaņas koncertu "No latviešu līdz pasaules klasikai", uzvedumu bērniem "Sapņu zirgs", operas "Karmena" brīvdabas oriģināliestudējumu un galā koncertu.

XXII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki iekļauti arī projekta Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti