Kultūras rondo

LMA simtgadei veltītā izstādē “1919 199+” aplūkojami jauno mākslinieku darbi

Kultūras rondo

Svena Birkerta "Esejas" pārlasām kopā ar tulkotāju Vili Kasimu

Klavieru duets Agra un Arnolds Dimanti izdod latviešu mūzikas ierakstu

Siguldas «Baltais flīģelis» turpina 60. jubilejas svinības ar latviešu klaviermūzikas ierakstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

6. aprīlī plkst. 17.00 tiks prezentēts Agras un Arnolda Dimantu disks "Latviešu komponistu klavieru dueti no klasikas līdz mūsdienām”, kas ar krāšņu notikumu turpinās ieskandināt Siguldas mākslu skolas "Baltais flīģelis” 60. jubilejas gadu.

Ierakstā iekļauta Alfrēda Kalniņa, Alfrēda Žilinska, Romualda Jermaka, Asnas Andžānes un Armanda Mihailova skaņdarbi klavieru duetiem. Arnolds Dimants Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" atklāj, ka īpaši tuva abiem mūziķiem ir Romualda Jermaka mūzika, tāpēc izvēlējušies iekļaut vairākus darbus, bet prezentācijas koncertā skanēs arī kāds jaundarbs. Tas būs Armanda Mihailova skaņdarbs "Tālais šūpulis".

Disks, kurā ietverti latviešu komponistu skaņdarbi klavieru duetam, ir mākslinieku veltījums Latvijas valsts simtgadei un dāvana Siguldas Mūzikas skolas 60. jubilejas gadā un ir tapis pateicībā viņu vecākiem, skolotājiem un komponistiem.

"Emocionāls un piesātināts skaņdarbs," raksturo Dimants. Mūziķi vairāk izvēlas spēlēt uz vienām klavierēm, jo reti sastopamas divas klavieres, kas skanētu vienādi.

Abi mūziķi duetā spēlē jau kopš 80. gadu sākuma, turklāt Agrai Dimantai muzicēšana duetā bijis bērnības sapnis. Savā bērnības pilsētā Kuldīgā daudz klausījusies kādreiz slavenā dueta Noras Novikas un Rafi Haradžanjana muzicēšanu. Rafi Haradžanjans bijis arī Arnolda Dimanta pasniedzējs Mūzikas akadēmijā, un savu skolotāju viņš gaida arī uz koncertu sestdien.

Pirmo solo programmu Agra un Arnolds Dimanti sagatavoja 1991. gadā, kas arī ir dueta kā pastāvīgas mākslinieciskas vienības izveidošanas gads. Papildus iegūtajam mūzikas maģistra grādam abi mūziķi savas prasmes pilnveidojuši meistarklasēs, guvuši godalgotas vietas starptautiskos konkursos, regulāri piedalās mūzikas festivālos un koncertē gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām; tapuši arī ieraksti Latvijas Radio.

Otrs Agras un Arnolda Dimantu diska „Latviešu komponistu klavieru dueti no klasikas līdz mūsdienām” prezentācijas koncerts skanēs 27. aprīlī Kuldīgā.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti