Siguldā notiks «Tenso» Eiropas kamerkora nometne

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 14. līdz 24.jūlijam Siguldā notiks jau otrā Eiropas jauno profesionāļu kora nometne, kas iekļauta Eiropas kultūras galvaspilsētas "Rīga 2014" programmā.

"Tenso" Eiropas kamerkoris (Tenso Europe Chamber Choir) ir jauno dziedātāju izglītošanas projekts ar ilgtermiņa attīstības stratēģiju, kas aizsākās 2013.gadā Latvijā.

"Tenso" Eiropas kamerkoris šovasar apvienos 24 jaunus un talantīgus dziedātājus no 10 Eiropas valstīm, tostarp Latvijas. Projekta iniciators ir Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš. 11 dienas "Tenso" kora dziedātājiem būs iespēja gūt pieredzi ansambļa dziedāšanas mākslā, ko smalki izkopis Latvijas Radio koris savā augsti profesionālajā koncertēšanas pieredzē. Savukārt "Tenso" pienesums būs plašais kontaktu loks Eiropas līmenī, kas ļaus veidot veiksmīgu starptautisku karjeru unikālā Eiropas profesionālā kora izaugsmē.

Kora dalībnieki Latvijā ieradīsies 13.jūlijā. Projektā piedalīsies kora vadītājs un "Tenso" Eiropas kamerkora procesa iniciators Kaspars Putniņš un kora menedžere Babete Greinere, "Tenso" koordinatore, viens no nometnes pasniedzējiem Gērts Bergs, režisore Zane Kreicberga, projekta vadītāja Sandra Zandberga un starptautiskā kora dziedātāji.

Nometnes dalībniekus arī šogad atkal laipni uzņems Siguldas koncertzāle "Baltais flīģelis". Pēc desmit dienu intensīva darba nometnē kora sniegumu Latvijā varēs vērtēt divos koncertos: 23.jūlijā plkst. 19 Siguldas Evanģēliski Luteriskajā baznīcā, 24.jūlijā plkst. 20 Rīgā Svētā Jāņa baznīcā, kā arī koncertos 22.augustā Lochemā (Nīderlandē), 23.augustā Helsinkos (Somijā), 24.augustā Tallinā (Igaunijā). Koncertu programmā, kuru veido un diriģēs Kaspars Putniņš, iekļauti komponistu Viljamsa Bērda, Fēliksa Mendelsona, Riharda Vāgnera, Maksa Regera, Arvo Perta un citu komponistu darbi.

Kora vasaras nometnē tiks sagatavots arī komponista Kristapa Pētersona uzvedums "Seriāls", kas pirmizrādi režisores Zanes Kreicbergas un diriģenta Kaspara Putniņa vadībā piedzīvos "Tenso" jauniešu kora koncertos 17. un 18.oktobrī, kas notiks "Tenso" dienās Rīgā.

"Tenso" ir Eiropas Profesionālo koru asociācijas tīkls (Tenso Network Europe), kas mērķtiecīga darba rezultātā, apvienojot labākos Eiropas profesionālos korus, kopš 2005.gada ir izveidojies par spēcīgu kormūzikas attīstības platformu. Viens no tā četriem dibinātājiem ir Latvijas Radio koris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti