Siguldā ar Galā koncertu noslēgsies starptautiskie opermūzikas svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

25.Starptautiskie Siguldas opermūzikas svētki svētdien noslēgsies ar krāšņu Galā koncertu Siguldas pilsdrupu estrādē, ko tiešraidē translēs arī Latvijas Radio 3 „Klasika”.

Līdzās Krišjānim Norvelim, Jānim Apeinim un citiem pašmāju solistiem koncertā piedalīsies arī viesi – šobrīd Vācijā dzīvojošais krievu soprāns Olga Peretjatko un čīliešu tenors Huans Pablo Duprē Fernandess no Itālijas.

Dainis Kalns par Siguldas opermūzikas svētku noslēguma dalībniekiem
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

Opersvētku rīkotājs Dainis Kalns uzsvēra, ka Sanktpēterburgā dzimusī un pašlaik Vācijā dzīvojošā Peretjatko ir pievilcīga un dvēseliska dziedātāja, kuras balss skanējums apbur klausītājus pasaulē izcilākajos opernamos. Peretjatko ir šobrīd viens no vadošajiem opermūzikas soprāniem pasaulē. 2014.gadā Bastīlijas dienā dziedātājas balsī klausījās vairāk nekā 600 tūkstošu liela publika koncertā pie Eifeļa torņa Parīzē.

Raksturojot Duprē, Kalns piebilda, ka skatītāji Siguldā būs liecinieki unikālam notikumam, jo tenors astoņas vai deviņas reizes Gaetāno Doniceti operas "Pulka meita" ārijā paņems "do".  Liriskais tenors Huans Pablo Duprē dzimis Čīlē, kopš 2004.gada aktīvi piedalās dažādos operas iestudējumos un konkursos Čīlē, Argentīnā, Peru, Ķīnā un Eiropā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti