Rīta Panorāma

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Rīta Panorāma

Latvijas pasts izdevis pirmo neregulārās formas pastmarku

"Raksti dzintarā" – sieviešu kora "Dzintars" 70.jubilejas koncerts

Sieviešu koris «Dzintars» 70. jubileju atzīmē ar skaistāko dziesmu koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sieviešu koris “Dzintars” 70. jubileju sestdien, 10. martā, VEF Kultūras pilī atzīmēs ar skaistāko un lielāko atzinību guvušo dziesmu koncertu "raksti dzintarā".

Diriģentes un mākslinieciskās vadītājas Airas Birziņas vadītās kora dziedātājas stāsta, ka sestdien skanēs pašas vērtīgākās kora dziesmas. Būs tautas dziesmas, romantiskās dziesmas un citu veidu dziesmas. Tiesa, repertuārs ir tik plašs, ka ir iespējams dziedāt visu nakti.

Dziedātājas stāsta, ka kora dalībnieces ir saliedētas. “Sieviešu enerģētika laikam ir tā, kas vieno “Dzintaru”, kas plūst no gabaliņa uz gabaliņu, no diriģentes uz mums un atpakaļ,” norāda kora dalībniece Signe Kurga. “Jūtos kolosāli pieņemta. Tas ir tā – tu atnāc lielā sieviešu kolektīvā un domā – johaidī, kā te tagad būs! Ir apbrīnojami labi!” piezīmē cita kordziedātāja Andra Ūdre.

Savukārt Ija Circene-Groša vairāk stāsta savu personisko pieredzi. “Ja man pirms sešiem gadiem kāds būtu teicis: “Ija, tu dziedāsi sieviešu korī un turklāt vēl “Dzintarā”, tad es teiktu, ka tas nav iespējams. (..) Lieliski, tiešām lieliski un fantastiski, ka tas mums izdodas!” viņa neslēpj.

Kori ilgus gadus savulaik vadīja diriģenti Ausma Derkēvica un Imants Cepītis, un tas ir bijis daudzu latviešu un ārzemju komponistu darbu pirmatskaņotājs un rosinātājs. Birziņa ir kora mākslinieciskā vadītāja kopš 2000. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti