Sezonas noslēdzošajā Z studijas koncertā uzstāsies Igo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Noslēgt 2021. gada sākuma sezonas koncertciklu “Koncerts Z studijā” Latvijas Televīzija aicinājusi mākslinieku, kurš reiz Z studijā jau uzstājies – tikai pirms 30 gadiem. Mūziķis Igo kopā ar pavadošo grupu izpildīs gan savas karjeras zināmākās dziesmas, gan pandēmijas laikā tapušus skaņdarbus.

Igo ir viens no mūziķiem, kuri uzstājās pirmajā Z studiju ciklā Latvijas Televīzijā – tas notika astoņdesmito gadu beigās, kad televīzija tikko bija pārvākusies uz Zaķusalas ēku. Igo kāps uz skatuves arī tagad, kalpojot kā tilts, kurš savieno abus Z studiju ciklus, ko šķir 30 gadi. Igo izpildīs savas karjeras spilgtākos singlus – piemēram, “Pilnmēness naktī” un “Dzeltenās kurpes”, kā arī skaņdarbus, kas tapuši 2020. gadā.

Igo ar smaidu teica, ka lielākais izaicinājums, gatavojoties savam “Koncertam Z studijā”, bija tieši izveidot 40 minūtes garu programmu, jo divām stundām sagatavoties būtu vieglāk. “Ja manu un manu draugu koncertu skatīsies tie, kuri dzīvojuši 1980. un 1990. gados, viņi pilnīgi noteikti varēs sevī sajust tās emocijas un notikumus, ko piedzīvoja tolaik,” sola dziedātājs.

Pirms koncerta dziedātāju uz īsu sarunu aicinās LTV raidījumu vadītāja Kristīne Komarovska. “Koncerts Z studijā. Igo” – 13. februārī, plkst. 21.00 LTV1 un REPLAY.lv. Koncertu būs iespējams vērot arī LTV un Replay.lv “Facebook” lapās.

Par projektu

Projekts “Koncerts Z studijā” uzsākts, lai ārkārtējās situācijas apstākļos nodrošinātu skatītājiem iespēju vērot vēl neredzētas pārraides un ar pozitīvu saturu palīdzētu nedomāt par ārējiem apstākļiem. Skatītājiem tā ir iespēja baudīt mūziķu tiešraides uzstāšanos teju kā koncertā, bet mūziķiem – iespēja uzstāties teju ierastos apstākļos.

Kopš koncertcikla pirmās sesijas 2020. gada pavasarī, kopumā Z studijā uzstājušies 23 mūziķi un grupas. Pirmajā sesijā tiešraides režīmā uzstājās Dons, “Labvēlīgais tips”, Intars Busulis un Abonementa orķestris, “The Sound Poets”, “Musiqq”, Linda Leen, “Dagamba”, “Instrumenti”, “Very Cool People” kopā ar ansi, Edavārdiem un Kristīni Prauliņu un īpašajā Līgo noskaņu koncertā – grupa “Iļģi”. Otrajā sesijā uzstājās Aija Andrejeva, “Raxtu raxti”, “Triānas parks”, Ralfs Eilands, “Astro’n’out”, “Pērkons”, “Carnival Youth” un Daumants Kalniņš kopā ar maestro Raimondu Paulu un Latvijas Radio Bigbendu Ziemassvētku koncertā. Savukārt trešo sesiju 2021. gada sākumā atklāja Samanta Tīna, “Dzelzs vilks”, Mārtiņš Brauns, “Bermudu divstūris”, un tagad – noslēdzošais mākslinieks – Igo.

Gan gatavojoties tiešraidēm, gan to laikā tiek ievēroti visi drošības noteikumi. Arī koncerta scenogrāfija un kadrējums veidots tā, lai visi iesaistītie, arī mūziķi uz skatuves, varētu ievērot atbilstošu un drošu distanci. Drošības apsvērumu dēļ tiešraižu laikā studijā atrodas tikai mūziķi un tie LTV darbinieki, kuri iesaistīti tiešraides nodrošināšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti