Kultūras ziņas

Piesaki savu kultūrvietu "Kilogramam kultūras"!

Kultūras ziņas

Rīt Daniila Bulajeva pirmais solo koncerts

Grupai "Pērkons" jubileja un jaunais albums

Sestdien sākas grupas «Pērkons» koncerttūre

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Grupas “Pērkons” faniem šogad iespēja svinēt un līdzi dzīvot grupas koncertiem jau kopš vasaras. Tūlīt sāksies arī koncerttūre “Gandrīz tautasdziesma”, kas veltīta mūziķu Jura Kulakova un Ievas Akurāteres dubultjubilejai.  

Juris Kulakovs atzīst, ka gadu skaitlis viņam esot pilnīgi vienaldzīgs, bet Ieva Akuratere saka: “Es biju tā iedomājusies, ka tas viss ir kopā ar to mūsu tādu anarhistisko makiavellismu, bet arī ar mīlestības pilno sirsnību, un galu galā mūsu abu nepieklājīgi skanošās jubilejas ir skaistajā Latvijas simtgadē ieripojušas.”

Koncertos, kas iecerēti lielākajās Latvijas pilsētās, tiks ieskandināts arī jaunākais grupas “Pērkons” albums “7 no rīta”. Tajā esot ietverts grupas 35 gadu dzīvesstāsts. Paši mūziķi to nosaukuši par “Pērkona kopoto ierakstu 7.albumu”. 

“Tā doma par neizdoto dziesmu izdošanu, tā jau bija sen un virmoja gaisā. Un šai ziņā – beidzot tas ir noticis. Tur klāt ir televīzijas raidījumu, kādas pāris dziesmas teātriem rakstītas, ko mēs ar “Pērkonu” esam ierakstījuši,” stāsta Juris Kulakovs.

“Tur ir ieraksti, kas tapuši pirmā “Pērkona” aizlieguma reizē, kas nav tikuši izdoti, kas tapuši Ievas mājās, uz lenšu magnetofoniem ļoti smalkā tehnoloģijā, ko Ingus Baušķenieks šobrīd lieto.”

Grupa, kas 80. gados vairākkārt tikusi aizliegta sava dumpinieciskuma dēļ, attieksmi pret lietu kārtību nav mainījusi arī šodien.

“Stulbums jau neizzūd nekad! Paviršība, bieži vien tā, ka mums ir garīga dumpība. Garīgā plāksnē. Intelektuālā. Jā. Ir daudzas lietas, kas mūs kaitina,” neslēpj Kulakovs.  

“Nosaukums ir “Gandrīz tautasdziesma”. Šis jēdziens, kas ir tautasdziesma, kur viņa nāk, kā rodas, un es gribētu pat uzdrošināties teikt, ka Jura dziesmas ir patlaban esošās tautasdziesmas, kas tagad rodas,” tūrei izvēlēto nosaukumu komentē Akuratere. 

Pirmais grupas “Pērkons” koncerttūres “Gandrīz tautasdziesma” koncerts  būs jau 6.oktobrī Cēsīs, bet Rīgā grupa koncertēs 16. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti