Sestdien festivāla «Komēta» ietvaros notiks «Kopienas diena»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

8. augustā Rīgā, Daugavgrīvas cietoksnī, notiks mūzikas un mākslas festivāla “Komēta” papildu pasākums “Kopienas diena”. Šajā dienā festivāla organizatori aicina kopīgi svinēt un atdzīvināt cietoksni kā kultūras, domāšanas un kopienas vietu, īpaši uz pasākumiem Bolderājas un Daugavgrīvas vietējo apkaimju iedzīvotājus, ģimenes ar bērniem, un seniorus, informēja festivāla rīkotāji.

“Tā ir diena, kurā satikties pāri paaudzēm, valodām, interesēm un iepriekšējām pieredzēm. Kopienas dienā jaunas, kopīgas, kultūras un mākslas norisēs sakņotas pieredzes, kas stāv pāri atšķirībām, vienlaikus ļaujot saglabāt katram savu identitāti,” skaidroja festivāla “Komēta” producente Madara Enzele.

“Kopienas dienas” programma sāksies plkst. 12.00 un noslēgsies plkst. 23.00.

“Kopienas dienas” programma:

No plkst. 12.00 līdz 13.15 un no plkst. 13.30 līdz 14.45

Kustība. Skaņa. Meditācija. (darbnīcas)

Kustību un čella meditācija ir labsajūtas prakse kā ķermenim tā dvēselei. Skanot relaksējošām čella skaņām un kustoties ķermenim, mēs ļausimies iekšēja miera meklējumiem un baudpilnam dvēseles lidojumam. Smelsimies iedvesmu un mieru, kas rodams dabā un harmoniskā kopā būšanā. Pēc vieglas izkustēšanās meditācijā iekārtosimies sev ērtās pozās un baudīsim savas elpas un klātesamības spēku un iedarbību dzīvā sirds mūzikā, ko radīs čella skanējums. Līdzi ņemam paklājiņu un ģērbjamies kustībai piemērotā apģērbā. Tāpat arī noteikti paņemam līdzi kādu siltāku pledu, siltākas zeķes/ spilvenu- visu, lai pašam ir ērti, silti un relaksējoši. Darbnīcas vadīs Darbnīcas vada Ilze Jēče, veselīgas un apzinātas kustības pasniedzēja, un Ieva Skendere, sirds mūzikas radītāja čella skaņās.

No plkst. 15.00 līdz 15.30 un no plkst. 17.00 līdz 18.00

Dungeon Mind (performance)

Režija / autore - Gunta Tomsone sadarbībā ar Buratino teātri. Performanču etīžu staigājamā izrāde. Ieslēgtas prāta dziļajos pagrabos tās domas un dziņas tādas neērtas, apskatāmas puspievērtām acīm caur tumsu.

No plkst. 15.00 līdz 17.30

Programma bērniem

Izglītojoši un interesanti pasākumi bērnu auditorijai. Programmā arī “Ēnu teātris”!

No plkst. 17.00 līdz 18.00

Ilustratoru cīņas

Četri ilustratori sanāks kopā, lai otu pret otu, marķieri pret marķieri cīnītos dažādu uzdevumu izpildē, ļaujot Komētas iedvesmas vilnim tos vadīt. Ilustratoru cīņas rada ideju sadursmi, negaidītu situāciju izspēli, neskaitāmas haosa līknes un neaprakstāmi skaistu nedrošības klātbūtni. Ārpus savas ierastās mākslas darbnīcas, vakara saules mesto koka ēnu patvērumā mākslinieki izaicinās paši savu iztēli, spēju sadarboties ar skatītājiem un pārkāpt esošās robežas.

No plkst. 18.00 līdz 19.00

Haņins. Dzejas lasījumi

Semjons Haņins ir mākslinieks un dzejnieks, kas raksta krievu valodā, latviešu dzejas tulkotājs uz krievu valodu, daudzu latviešu un krievu dzejas grāmatu izdevējs. Dzejas publikācijas kopš 1997. gada. Kopš 1999. gada darbojas krievu dzejnieku tekstgrupā „Orbita”, veidojis almanahus "Orbīta" (kopš 2000), ir piedalījies dzejas lasījumos un performancēs dažādās valstīs. Tulko latviešu dzejnieku dzeju krievu valodā. Viņa darbi publicēti Maskavā izdotajās krievu dzejas antoloģijās "Девять измерений" un "Освобождённый Улисс", kā arī "Orbītas" almanahos un dzejas izlasēs dažādās valodās. Izdevis divus bilingvālus dzejoļu krājumus krievu valodā un latviešu atdzejojumā "tikko" (2003) un "peldus" (2013). 2017. gadā izdota bilingvāla dzejas izlase ar jauniem dzejoļiem "Bet ne ar to", tā nominēta laikraksta "Diena" gada balvai kultūrā.

Festivāls "Komēta", 2020. gads
Festivāls "Komēta", 2020. gads

No plkst. 19.00 līdz 21.00

Visvaldis. Sirmgalvju džezs 

Lai gan Visvaldis dēvē sevi par pensionāru, reti kurš “jaunais” varētu lepoties ar tik progresīvu un eksperimentus mīlošu mūzikas gaumi. Visvaldis ir bijis leģendārās VHS nomas “Muklājs” un tikpat leģendāra restorāna ar tādu pašu nosaukumu izveidotājs, gurmāns un melomāns. Šajā divu stundu garajā sesijā Visvaldis iepazīstinās ar savu skatījumu par to, kas svarīgs mūzikā ir noticis pēdējos 40 gados. Skanēs Nils Petter Molvaer, Erik Truffaz, Jean-Paul Bourelly, Sheebah u.c..

No 21.00 līdz 23.00

“Riga Reggae”

Apvienība "Riga Reggae" sevi uz mūzikas skatuves pieteikusi tikai 2014. gadā, taču kopš šī brīža ir arī vienīgā aktīvā sava žanra pārstāve Latvijā. Grupa parasti muzicē 6 vīru sastāvā, izpildot gan savas gan citu autoru kompozīcijas. Nereti projekta līderi Horens un Speiss sniedz akustiskos koncertus divatā, kā arī abi ir aktīvi dīdžeji, kuri atskaņo regeju dažādos festivālos, pasākumos un klubos. Horens labi zināms kā radio, TV balss un pasākumu vadītājs. Savukārt Speiss aka Ints Ķergalvis ir grupas "Oranžās brīvdienas" līderis. Tas viss kopā arī ir apvienība "Riga Reggae" jeb latviski - pozitīvas vibrācijas Jamaikā dzimušos ritmos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti