Rīta Panorāma

Intervija ar Kasparu Gerhardu

Rīta Panorāma

Gleznotājs Valdis Bušs

Intervija ar Georgiju un Sergeju Osokiniem

Sergejs Osokins: Flīģelis ir vēl viens koncerta varonis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

24.jūlijā sāksies "Jūrmalas festivāls", kas līdz pat nedēļas beigām risināsies Dzintaru koncertzālē. Bet 26.jūlijā koncertā uzstāsies trīs izcilie pianisti – Sergejs, Georgijs un Andrejs Osokini.

Osokinu koncertprogramma vienmēr ir krāšņa un ar plašu muzikālo diapazonu. Šoreiz tās veidotāji atgriežas uz skatuves Dzintaros. Kā atklāja Georgijs Osokins, uz vienas skatuves visi trīs tiekas aizvien retāk, tāpēc šis ir īpašs notikums. Savukārt Sergejs Osokins uzsvēra Dzintaru koncertzāles īpašo atmosfēru, norādot, ka faktiski tā ir muzicēšana kopā ar publiku un darbu.

Katru jaunu koncertprogrammu Osokini uzskata par sava veida “apgreidu”, un klausītāju pilnās zāles sniedzot milzīgu gandarījumu un vairojot muzicēšanas prieku.

26.jūlijā lielākā daļa programmas būs pilnīgi jauna, protams, ietverot arī skaņdarbus, kurus iemīļojuši klausītāji – Baha klavierkoncerti ar orķestri un arī kādi solo momenti, arī dueti, trio. Visas kombinācijas, kuras kopīgi sagatavojuši visi trīs pianisti.

“Flīģelis ir kā vēl viens koncerta varonis,” atzina Sergejs Osokins, savukārt Georgijs Osokins norādīja – viņaprāt, viss izdodoties tik labi tāpēc, ka, lai gan visi trīs ir tuvi radinieki, tomēr cilvēciski ļoti atšķirīgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti