Sergejs Jēgers: Mēs visi tādi trauksmaini esam – tāpēc gribu mieru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kontrtenoram Sergejam Jēgeram Ziemassvētki un gadumija allaž ir visai darbīgs un radoši bagāts laiks. Šogad viņš aizņemts veselos trijos nopietnos projektos: 18. decembrī startēs četru koncertu cikls "Dziedkalpojums. Gaisma no sirds", 25. decembrī būs koncerts Rīgas Domā, bet 28. decembrī viņš piedalīsies Baha "Ziemassvētku oratorijas" atskaņojumā Torņakalna baznīcā.

Vaicāts, vai maz var atcerēties laikus, kad Ziemassvētkos nebūtu strādājis, Sergejs Jēgers smej, ka tas laikam būs bijis bērnībā. "Šis mūziķiem ir tāds labs darba laiks – saspringts, taču priekšā redzu arī laiku, kad varēs atpūsties,” teic dziedātājs.

No 18. decembra Jēgeru redzēsim un dzirdēsim četru koncertu ciklā "Dziedkalpojums. Gaisma no sirds", kurā kopā ar viņu piedalās arī dziedātāja Ieva Kerēvica. Koncerti izskanēs Vecajā Sv. Ģertrūdes, Rīgas Sv. Jāņa, Rīgas Sv. Mārtiņa un Torņakalna baznīcā. Turklāt koncertos klausītājus gaidīs arī īpašas kartītes ar Ievas Kerēvicas un Sergeja Jēgera dzeju.
 

"Šis ir jau trešais gads, kad muzicējam kopā ar Ievu – tas notiek reizi gadā, un savulaik kopā mūs salika Niks Volmārs. Tas bija projekts "Debess dārzos", pēc kura nolēmām sadarbību turpināt, jo tajā ir kas burvīgs…

Ieva ir mūziķe-perfekcioniste, lai arī cita žanra izpildītāja. Mūsu balsis gan šad un tad nevar atšķirt, kurš kurā brīdī dzied, tāpēc tas ir izaicinājums.

Šogad brīnišķīgi skaistu mūziku uzrakstījis Madars Kalniņš, un arī pati Ieva sakomponējusi divas dziesmas.”

"Man vienmēr paticis dziedāt dievnamos, turklāt katrā baznīcā ir savi klausītāji,” novērojis dziedātājs. "Īpaši to var sajust Ģertrūdes baznīcā un arī Torņakalnā, kas ir mana baznīca – tur esmu iesvētīts. Nekad neesmu atteicis dziedāt dievnamos,” stāsta Sergejs Jēgers, kurš neslēpj, ka piepildījušies veseli trīs viņa sapņi: dziedāt kopā ar Inesi Galanti, mācīties pie Andreasa Šolla un uzstāties Rīgas Domā. Proti, 25. decembra vakarā Rīgas Domā Sergejs Jēgers aicina uz nu jau par tradīciju kļuvušo koncertu "Ave Maria". Dziedātājs saskaitījis, ka sadarbībā ar "Latvijas Koncertiem" šis koncerts skanēs jau astoto gadu.

"Katru gadu izdomājam, kuru no burvīgajiem mūziķiem pieaicināt, un šogad tā būs Dita Krenberga,” stāsta dziedātājs. "Nekur pasaulē līdz šim neesmu dzirdējis kontrtenoru ar flautu!

Doma velvēs šis trauslais, mazais instruments atgādinās vienu no ērģeļu stabulēm.

Daudzi aranžējumi būs pasaules pirmatskaņojumi, kur kopā savīsies kontrtenora balss ar flautu. Dita krietni piestrādājusi, lai flauta skanētu balansā ar manu balsi. Ceru, ka koncerts izdosies skaists… Mēs visi tādi trauksmaini esam, tāpēc gribu, lai būtu miers, lai klausītājs, kurš atnāks uz koncertu, varētu pasēdēt, padomāt par sevi, apstāties, nobirdināt kādu asaru, un tad turpināt iet tālāk un darīt labus darbus. Vienmēr iznācis tā, ka šis koncerts skan Ziemassvētku laikā – tad nu turpināsim darīt, radīt, priecēt.”

Pie ērģelēm būs Sergeja Jēgera uzticamā mūziķe Diāna Jaunzeme-Portnaja, ar kuru viņš koncertē ne tikai Latvijā, bet arī ārpus Latvijas.

"Saglabājam klasiskās vērtības, bet būs arī jauni skaņdarbi – Viljama Gomesa "Ave Maria", ko izcili izpilda Elīna Garanča. Kopumā būs piecas "Ave Maria".

No ērģeļu balkona dosimies arī lejā – altāra daļā, pie skaistā flīģeļa, izpildīsim ko pavisam jaunu latviešu valodā.

Bet koncertu noslēgsim visi kopā – dziedāsim "Klusa nakts, svēta nakts”."

Visbeidzot, 28. decembrī Sergeju Jēgeru dzirdēsim Torņakalna baznīcā, kur, sekojot tradīcijai, festivāla "Eiropas Ziemassvētki" noslēgumā skanēs Baha "Ziemassvētku oratorija".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti