Dienas ziņas

LLU sākas uzņemšana doktora studijām

Dienas ziņas

Izdota grāmata "3x3 Latvijā"

Salacgrīvā sācies VII starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls

Septītajā klasiskās mūzikas festivālā Salacgrīvā septiņi koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Aizvadītās nedēļas nogalē Salacgrīvā sācies jau septītais Starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls, kura dibinātājs un festivāla idejas autors ir krievu vijolnieks un pedagogs Aleksejs Lundins. Desmit dienu garā festivāla laikā notiek ne tikai dažādi koncerti, bet par tradīciju kļuvušas arī mūzikas meistarklases bērniem un jauniešiem, kuras pasniedz klasiskās mūzikas speciālisti no visas pasaules. Šogad pedagogu vidū ir mūziķi no Austrijas, Itālijas, Krievijas, Spānijas, Vācijas un, protams, arī Latvijas.

Salacgrīvas pilsēta jau kļuvusi pazīstama ar mūzikas festivālu organizēšanu un arī Starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls ir kļuvis par ikgadēju tradīciju, kura vienuviet pulcē Eiropas, Krievijas un Latvijas klasiskās mūzikas meistarus. Festivāla jaunajiem dalībniekiem desmit dienās ir iespēja ne tikai uzstaties dažādos koncertos, bet izkopt dažādu instrumentu spēles prasmi pie profesionāliem mūziķiem festivāla meistarklašu laikā.

"Es biju aizbraucis, vēl mācoties Daugavpils mūzikas vidusskolā, uz šejieni un sapratu, ka pedagogs, kas šeit māca, ir kaut kas īpašs, un tas ir tas, ko es īstenībā nekur vairāk neiegūšu - šo pieredzi, šīs zināšanas, šīs prasmes es varu iegūt tikai šeit," atzīst pianists Ēvalds Lazarēvičs, kas festivālā piedalās sesto reizi

Jaunie mūziķi meistarklasēs katrs izkopj sava instrumenta spēli. Šogad festivālā tiek pasniegtas vijoles, klavieru, alta un čella meistarklases.

"Šī ir labākā vieta pasaulē darbam un atpūtai, es šeit jūtos laimīgs," saka vijolnieks, festivāla mākslinieciskais vadītājs Aleksejs Lundins. "Festivāls ir kļuvis par svarīgu manas dzīves daļu. Darbojoties Maskavā, esmu pieradis strādāt ar dažāda vecuma jauniešiem, uzskatu, ka, ja esi izvēlējies kļūt par pedagogu, tad jābūt spējīgam sastrādāties ar visiem."

Meistarklases paplašina jauno mūziķu redzējumu uz klasisko mūziku, un noslēguma koncerti daudziem ir pirmā iespēja uzstāties kopā ar profesionāliem mūziķiem plašākas publikas priekšā.

"Festivāls, varētu teikt, sastāv no divām daļām. Viena daļa ir šīs meistarklases, kurās bērni mācās pie pedagogiem savu instrumentu vēl vairāk un, man liekas, ka tas ir tāds labs sākums pirms jauna mācību gada, un otrs ir šī koncertu sadaļa. Šogad mums ir septītais festivāls un septiņi dažādi koncerti," norāda festivāla fonda koordinatore Ilga Tiesnese.

Festivāls noslēgsies ar meistarklašu audzēkņu koncertu, bet vakarā noslēguma koncertā tiksies gan festivāla meistarklašu pasniedzēji, gan daudzi citi klasiskās mūzikas meistari.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti