Senās mūzikas koncertā Mazajā ģildē - arī franču mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svētdien, 12. augustā, plkst. 17.00 Mazajā ģildē ikviens interesents tiek aicināts uz krāšņu baroka mūzikas koncertu "Folies et furies", kura atskaņojumā piedalīsies soprāns Hītere Ņūhausa (Heather Newhouse) no Francijas un baroka orķestris Collegium Musicum Riga franču diriģenta Franka-Emanuela Komtes (Franck-Emmanuel Comte) vadībā.

Koncerts notiks "Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāla 2018" ietvaros, kura mākslinieciskais vadītājs ir Latvijas azartiskākais senās mūzikas pētnieks, diriģents Māris Kupčs, informēja Rīgas Senās mūzikas centra pārstāve Laura Šarova.

Jau vairāku gadu garumā izveidojusies sadarbība starp Rīgas Senās mūzikas centra kolektīviem (baroka orķestri Collegium Musicum Riga un baroka kori Collegium Choro Musici Riga), tā vadītāju Māri Kupču un Francijas koncertorganizāciju Le Concert de l'Hostel Dieu, arī šogad tā rezultēsies ar vērienīgu baroka mūzikas koncertu. Mazajā ģildē senās mūzikas klausītāji tiek aicināti izbaudīt īpaši šī gada Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivālam veidotu koncertprogrammu "Folies et Furies", kuras idejas autors ir viens no aktīvākajiem Francijas senās mūzikas interpretiem, diriģents Franks-Emanuels Komte.

Franks-Emanuels Komte, Hītere Ņūhausa
Franks-Emanuels Komte, Hītere Ņūhausa

Kā pats Komte stāsta, "12. augusta koncerta vēstījums ir parādīt kopīgās saites starp franču stilu un Georga Frīdriha Hendeļa mūziku. Kā zināms, Hendelis ir lielā mērā iespaidojies no franču stila instrumentālās mūzikas stila, piemēram, franču uvertīrām "l’ouverture à la française" vai svītām “la suite à la française“, bet tāpat Hendelis dažās no savām operām izmantoja libretus, ko bija sarakstījuši Houdar de La Motte, Philippe Quinault. Šo pašu libretistu darbus savās operas izmantoja arī Žans Filips Ramo un Žans Batists Lulli. Vētras, negaiss un baroka ārijas ir kā metafora prātu zaudējušam cilvēkam. Un viena no visnozīmīgākajām trakuma izpausmēm cilvēkam ir mīlestība… "

Ieeja koncertā bez maksas (vietu skaits ierobežots).

Informācija par šo un citiem Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas koncertiem:
[email protected]; www.earlymusic.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti