Rīta Panorāma

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā izstāde "Tāda ir dzīve"

Rīta Panorāma

"Prāta Vētra" ar "Skārda bungu tūri" šo sestdien Liepājā

Bauskas pilī notiks mūzikas un mākslas festivāls "Vivat Curlandia"

Senās mūzikas festivāls «Vivat Curlandia!» piedāvā 11 muzikālus pasākumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nedēļas nogalē – 20. un 21. jūlijā –  Bauskas pilī, Kultūras centrā un Sv. Gara baznīcā jau ceturto gadu norisināsies senās mūzikas festivāls "Vivat Curlandia!”. Festivāls kļuvis lielāks, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. Šogad festivālā paredzēti 11 muzikāli pasākumi, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” atklāj festivāla producente Laura Šarova.

Festivālā skanēs viduslaiku, renesanses un agrīnā baroka mūzika, ko atskaņos mūziķi no 10 dažādām Eiropas valstīm, kā arī no ASV un Korejas, stāsta festivāla producente, norādot, ka mūziķi ir gan uzrunāti, gan paši pieteikušies, jo zinājuši par festivālu.

Festivālu 20. jūlijā atklās viens no šā brīža Eiropā atzītākajiem jaunās paaudzes viduslaiku mūzikas ansambļiem – “Rumorum” no Šveices, bet festivāla centrālais notikums  būs - Marko da Galiāno operas "Dafne" (1608) uzvedums vēsturiskajā sveču apgaismojumā. Uzvedumā piedalīsies Eiropas Operas akadēmijas jaunie solisti, baroka orķestris “Collegium Musicum Riga”, baroka koris “Collegium Choro Musici Riga”, Katerina Antonenko (arfa un vēsturiskie žesti, Apvienotā Karaliste, Krievija) un diriģents Māris Kupčs.

Līdzās mūzikai festivālā būs arī citas aktivitātes – paukošanās turnīrs, senās dejas, bērnu rīts, kurā senās mūzikas pētnieks un mūziķis Māris Kupčs iepazīstinās ar senajiem instrumentiem. Festivāla programma pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti